«Το ΝΑΤΟ εμπόδισε τη σφαγή στη Λιβύη»,υποστηρίζει ο Ράσμουσεν!

Το ΝΑΤΟ «εμπόδισε μια σφαγή» στη Λιβύη και θα «διατηρήσει τη στρατιωτική πίεση» στον λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος για μια πολιτική λύση στη σύγκρουση, δήλωσε σήμερα στη Μαδρίτη ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας Άντερς Φο Ράσμουσεν.

   

«Το μήνυμά μας στο λιβυκό λαό είναι σαφές. Θα σας προστατεύσουμε για όσο καιρό είναι αναγκαίο. Το μήνυμά μας στο καθεστώς Καντάφι είναι σαφές. Ήρθε η ώρα σας. Θα πρέπει να φύγετε», σημείωσε ο Ράσμουσεν σε ομιλία του ενώπιον της ισπανικής Γερουσίας με θέμα «Το ΝΑΤΟ και η Μεσόγειος: οι αλλαγές που θα επέλθουν».

   

«Και το μήνυμά μας στη διεθνή κοινότητα είναι σαφές. Θα διατηρήσουμε τη στρατιωτική πίεση, σύμφωνα με την εντολή μας, για να προετοιμάσουμε το έδαφος για μια γρήγορη πολιτική λύση στη Λιβύη», προσέθεσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

   

«Η επιχείρησή μας (στη Λιβύη) έχει την πολιτική και στρατιωτική υποστήριξη πολλών χωρών στην περιοχή», σημείωσε. «Μαζί εμποδίσαμε μια σφαγή. Σώσαμε αναρίθμητες ζωές», προσέθεσε.

    

Ο Ράσμουσεν είχε συναντήσει νωρίτερα τον ισπανό πρωθυπουργό Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο.

   

«Οι δυο τους συμφώνησαν να δηλώσουν ότι η στρατιωτική, πολιτική και οικονομική πίεση πρέπει να διατηρηθεί» στο καθεστώς Καντάφι «και υποστήριξαν το μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο, το οποίο βοηθάει στο να ευνοηθεί η ανάδειξη μιας ενωμένης Λιβύης», σύμφωνα με ανακοίνωση της ισπανικής κυβέρνησης.