Το ΝΑΤΟ ρίχνει την ευθύνη στον ΟΗΕ για τη Συρία

 Η αδυναμία του ΣΑ του ΟΗΕ να καταδικάσει την καταστολή στη Συρία ενθαρρύνει το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ να συνεχίσει ανεμπόδιστα την φονική πολιτική του, τόνισε σήμερα ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν.

   

«Φρονώ πως το σχίσμα στο ΣΑ έχει στείλει ένα ατυχές μήνυμα στο καθεστώς αλ Άσαντ, ότι μπορεί κοντολογίς να συνεχίσει την καταστολή στον άμαχο πληθυσμό», τόνισε ο Ράσμουσεν σε αποκλειστική του συνέντευξη στο Γερμανικό Πρακτορείο, αναφερόμενος στο βέτο που έχουν προβάλλει η Ρωσία και η Κίνα-παραδοσιακοί σύμμαχοι της Δαμασκού-εμποδίζοντας τη λήψη καταδικαστικής απόφασης από τον Οργανισμό.

   

Ο ίδιος τόνισε πως το 15μελές όργανο του ΟΗΕ οφείλει να στηρίξει μία «περιφερειακή επίλυση» της συριακής κρίσης, με μία «σοβαρή εμπλοκή των χωρών της περιοχής».

   

Ο Ράσμουσεν επανέλαβε πως η Συμμαχία δεν έχει πρόθεση να επαναλάβει στη Συρία την εμπειρία των αεροπορικών επιδρομών στη Λιβύη , που το περασμένο έτος είχε βοηθήσει τις ανταρτικές ομάδες να ανατρέψουν το καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι.

   

«Καταδικάζω έντονα την συμπεριφορά των ειδικών δυνάμεων της Συρίας και παροτρύνω την πολιτική ηγεσία της Συρίας να ικανοποιήσει τις πολιτικές προσδοκίες του συριακού λαού, αλλά το ΝΑΤΟ δεν προτίθεται να επέμβει στη Συρία», τόνισε ο ίδιος.