Το ΝΑΤΟ σκοτώνει εξεγερμένους!

Υποτίθεται ότι το ΝΑΤΟ είναι με το μέρος τους. Ήλπιζαν ότι οι βομβαρδισμοί του θα τους βοηθούσαν.Αντιθέτως τους σκοτώνουν! Τα «λάθη» του ΝΑΤΟ συνεχίζονται με αποτέλεσμα τουλάχιστον 13 μαχητές να χάσουν τη ζωή τους!

Γιατροί στο νοσοκομείο της Ατζνταμπίγια είπαν στο BBC ότι από την επίθεση των συμμαχικών δυνάμεων σε θέσεις ανταρτών σκοτώθηκαν 13 μαχητές. Σκηνές χάους στα περίχωρα ης πόλης μετέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, ενώ ένας στρατιωτικός διοικητής δήλωσε πως τουλάχιστον 4 πύραυλοι χτύπησαν τις θέσεις των ανταρτών.

Πρόκειται για το τρίτο παρόμοιο περιστατικό σε διάστημα μικρότερο μιας εβδομάδας.

Την ίδια ώρα, το Αλ Τζαζίρα μετέδωσε ότι βομβαρδισμοί της δυτικής συμμαχίας χτύπησαν θέσεις των ανταρτών λίγο έξω από τη Μπρέγκα, σκοτώνοντας πέντε μαχητές και τραυματίζοντας άλλους 10.

Επιχείρηση Μπρέγκα – Οι αντάρτες… επιστρέφουν


Ο εμφύλιος πόλεμος της Λιβύης θα μπορούσε να ονομαστεί και «πόλεμος του πετρελαίου». Οι αντάρτες ανακτούν εδάφη στη Μπρέγκα, μια από τις πόλεις «κλειδιά» για τον έλεγχο του «μαύρου χρυσού». 



Οι δυνάμεις των ανταρτών ισχυρίζονται ότι κέρδισαν το έδαφος που είχαν χάσει τις προηγούμενες μέρες από τα κυβερνητικά στρατεύματα κοντά στη Μπρέγκα, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Τις προηγούμενες μέρες, εξάλλου, ξεκίνησαν την εξαγωγή πετρελαίου προκειμένου να μπορέσουν να χρηματοδοτήσουν τον αγώνα τους κατά του Μουαμάρ Καντάφι.

Την ίδια στιγμή, οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ συνεχίζονται, με την Τρίπολη να καταγγέλλει ότι το βράδυ της Τετάρτης, βρετανικά μαχητικά έπληξαν τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην περιοχή Σαρίρ, από τις σημαντικότερες της χώρας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανάσιμα τρεις από τους φύλακες του συγκροτήματος και να τραυματιστούν πολλοί άλλοι εργαζόμενοι, σύμφωνα με την ενημέρωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Κχαλέντ Καίμ,

Από τους βομβαρδισμούς καταστράφηκε επίσης ο κεντρικός αγωγός, που συνέδεε τις δεξαμενές με ένα από τα λιμάνια στη Μεσόγειο, από όπου και γινόταν η μεταφόρτωση του πετρελαίου σε τάνκερς.

Το ΝΑΤΟ, πάντως, διέψευσε ότι βομβάρδισε τη μεγαλύτερη πετρελαιοπηγή της Λιβύης, υποστηρίζοντας ότι οι φωτιές στην πετρελαιοπηγή Αλ Σαριρ είναι πιο πιθανό να σχετίζονται με συγκρούσεις στην περιοχή.

Όλα αυτά ενώ πληθαίνουν οι φωνές πως τα κυβερνητικά στρατεύματα χρησιμοποιούν άμαχους ως «ασπίδες» στις επιθέσεις του ΝΑΤΟ, με τη Συμμαχία να «διαμαρτύρεται» πως δε μπορεί να πραγματοποιήσει ουσιαστικές επιθέσεις κατά των εγκαταστάσεων του καθεστώτος.