Το Πεκίνο είναι αντίθετο στην επιβολή κυρώσεων στη Συρία

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας δήλωσε σήμερα ότι τάσσεται κατά της άσκησης πίεσης ή της επιβολής κυρώσεων αναφορικά με την κρίση στη Συρία και επανέλαβε την στήριξη του Πεκίνου στις διαμεσολαβητικές προσπάθειες του Κόφι Άναν.

Το Πεκίνο είναι αντίθετο στην επιβολή κυρώσεων στη Συρία

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας δήλωσε σήμερα ότι τάσσεται κατά της άσκησης πίεσης ή της επιβολής κυρώσεων αναφορικά με την κρίση στη Συρία και επανέλαβε την στήριξη του Πεκίνου στις διαμεσολαβητικές προσπάθειες του Κόφι Άναν.

Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Λιού Γουεϊμίν έκανε τα παραπάνω σχόλια στη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου.

Η Γαλλία θα προτείνει να αναλάβουν τα Ηνωμένα Έθνη να επιβάλουν το ειρηνευτικό σχέδιο του Άναν, δήλωσε χθες Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς προσθέτοντας ότι η επιβολή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων είναι υπό εξέταση για τον τερματισμό αυτού που χαρακτήρισε εμφύλιο πόλεμο.

Ο Λιού δεν απέρριψε ανοιχτά την γαλλική πρόταση, αλλά άφησε εξέφρασε αμφιβολίες για την επιτυχία της.

Η Ρωσία και η Κίνααμφότερες μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών με δικαίωμα βέτοέχουν παρεμποδίσει τις προσπάθειες των δυτικών δυνάμεων να ζητήσουν την απομάκρυνση από την εξουσία του προέδρου Άσαντ, οι δυνάμεις του οποίου, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 10.000 ανθρώπους στη διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο.

Η Κίνα έχει επανειλημμένως κάνει έκκληση σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές στη Συρία να τερματίσουν την βία και να εφαρμόσουν το ειρηνευτικό σχέδιο που πρότεινε ο Άναν και αντιτίθεται στην όποια ξένη επέμβαση στη χώρα ή στις προσπάθειες αλλαγής του καθεστώτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Συρία. Ποιες οι στρατιωτικές επιλογες. Ποιος ο ρόλος της Τουρκιας. Ανάλυση. 


Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: «Φαίνεται ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί αυτόν τον χειμώνα», λέει ο Ουκρανός πρόεδρος μετά τις συνομιλίες με τους απεσταλμένους των ΗΠΑ

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα (6.09.2026) ότι, παρά την «θετική» αποτίμησή του, για τις συνομιλίες με τους Αμερικανούς...