Τουρκική επιχείρηση στη Λιβύη.Δείτε φωτογραφίες.

Επιχείρηση μεταφοράς 300 τραυματισμένων και πολλών συγγενών τους έκαναν χθες οι Τούρκοι στη Μιζουράτα. . Την ιδια στιγμή υπήρχε εναέρια κάλυψη από δύο μαχητικά αεροσκάφη  F-16 και από θαλάσσης ανάλογη κάλυψη παρίχε φρεγάτα.

Η τουρκική επιχείρηση έγινε περίπου την ίδια ώρα που μεταγωγικό αεροσκάφος του Κατάρ παραλάμβανε 11 τραυματίες τους οποίους μετέφερε στη Σούδα.

Η τουρκική κυβέρνηση οργάνωσε την  επιχείρηση απομάκρυνσης περίπου 300 τραυματιών από τη Μιζουράτα και τη Βεγγάζη, ώστε αυτοί να τύχουν ιατρικής φροντίδας στην Τουρκία.

  

Ένα νοσοκομειακό πλοίο, μεταφέρει τους τραυματίες, από το λιμάνι της Βεγγάζης προς το λιμάνι της Σμύρνης (ένας διάπλους περίπου 40 ωρών), μέχρι τα μεσάνυκτα ώρα Ελλάδας.

   

Προσωπικό της Ερυθράς Ημισελήνου περισυνέλεξε τους τραυματίες. Οι εξεγερμένοι υποδέχθηκαν το νοσοκομειακό πλοίο και το πλήρωμά του στη Βεγγάζη με μεγάλο ενθουσιασμό.

   

«Η Μιζουράτα πολιορκείται, πλέον, για κοντά 40 ημέρες. Η κατάσταση εκεί είναι καταστροφική, τα θύματα της πολιορκίας αυτής είναι αναρίθμητα», ανέφερε ένας εκπρόσωπος των εξεγερμένων.