Τρόμος για τους κατοίκους οι οπλισμένοι δραπέτες.Η Σ.Λιάτσου μεταδίδει.

Της ΣΑΒΒΟΥΛΑΣ ΛΙΑΤΣΟΥ*
Ο φόβος για τους κατοίκους του Καϊρου και της Αλαξάνδρειας,ειδικά για τους ξένους που θεωρούνται και πιο ευκατάστατοι,δεν προέρχεται από τους διαδηλωτές,αλλά από εκταοντάδες κρατούμενους που βρήκαν την ευκαιρία όχι μόνο να αποδράσουν αλλά και να οπλιστούν από αστυνομικά τμήματα που λεηλάτησαν!
Συμμορίες κατάδικων από χθες τη νύχτα αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο για τους κατοίκους των θεωρούμενων «προνομιούχων» περιοχών της Αλεξάνδρειας,στις οποίες κατοικούν κυρίως ξένοι.
Από το τζαμιά χθες το βράδυ οι μουεζήνιδες καλούσαν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί,να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας και σε κάποιες γειτονιές κάλεσαν όλους τους άνδρες να οπλιστούν με ότι μπορούσαν και να δημιουργήσουν ομάδες περιφρούρησης οι οποίες θα φρουρούν τις κεντρικές εισόδους των πολυκατοικιών!
Ανάλογα προβλήματα υπάρχουν φυσικά και στο Κάϊρο,όπου μάχες ξέσπασαν μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και κρατουμένων που επιχείρησαν να δραπετεύσουν από τη φυλακή Αμππου Ζααμπάλ βορείως του Καίρου.

    Κανείς δεν κατάφερε να δραπετεύσει αλλά οκτώ σκοτώθηκαν και 123 τραυματίστηκαν στις μάχες με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Σ΄όλα τα «πλούσια» προάστια της αιγυπτιακής πρωτεύουσας έχουν αναπτυχθεί στρατιωτικές δυνάμεις υποστηριζόμενες από άρματα μάχης με αποστολή την προστασία των πολιτών. Το ίδιο έχει συμβεί και στις περιοχές που βρίσκονται τα καλά ξενοδοχεία του Καϊρου.

*Η Σαββούλα Λιάτσου είναι δημοσιογράφος και ζει μόνιμα στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.