«Τσέρνομπιλ» η Φουκουσίμα! Ένα μήνα μετά οι ιάπωνες το παραδέχονται!

Στο επίπεδο του ατυχήματος του Τσέρνομπιλ το 1986 ,»αναβάθμισαν» το ατύχημα της Φουκουσίμα οι ιαπωνικές αρχές!

Μετά από ένα μήνα διαβεβαιώσεων ότι «σε καμμία περίπτωση το ατύχημα αυτό δεν έχει σχέση με το Τσέρνομπιλ» και πεισματικής άρνησης να που όλη την αλήθεια, οι ιαπωνικές αρχές ανακοίνωσαν τα ξημερώματα ότι αυξάνουν στο επίπεδο 7 της κλίμακας εκτίμησης του ατυχήματος την κατάσταση στη Φουκουσίμα! Η είδηση μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo και έχει αρχίσει να αυξάνει τον προβληματισμό για τις επιπτώσεις της διαρροής σ΄ ολο τον πλανήτη.

To επίπεδο 7 , σύμφωνα με τα Διεθνή πυρηνικών και ραδιολογικών συμβάντων Κλίμακα, χαρακτηρίζεται από μια «σημαντική διαρροή ραδιενεργών υλικών με εκτεταμένες επιπτώσεις στην υγεία και το περιβάλλον.»

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΙΧΕ «ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ» ΤΟ ΝΕΦΟΣ ΤΟΥ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ Σ΄ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ.

ΝΕΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ

Ισχυρή σεισμική δόνηση, που αρχικά το μέγεθός της εκτιμάται ότι ήταν της κατηγορίας των 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, κατά την Ιαπωνική Μετερεωλογική Υπηρεσία και 6,6 βαθμών σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, εκδηλώθηκε στις ανατολικές ακτές της Ιαπωνίας, αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Ο νέος σεισμός, είχε εστιακό βάθος στα 33 χιλιόμετρα υποθαλασσίως ενώ το επίκεντρο υπολογίζεται σε απόσταση 112 χιλιομέτρων νότιο-νοτιοανατολικά, της παραθαλάσσιας πόλης Χόσνου, στην επαρχία Τσίμπα, που γειτονεύει με το Τόκιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η δόνηση έγινε αισθητή στην ιαπωνική πρωτεύουσα και κτήρια του Τόκιο σείστηκαν κατά τη διάρκειά της. Καμιά προειδοποίηση για πιθανό τσουνάμι δεν έχει εκδοθεί μέχρι στιγμής από τις αρμόδιες αρχές.

Παράλληλα από τη διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα ανακοινώθηκε, λίγο μετά τη δόνηση, ότι ξέσπασε πυρκαγιά στον αντιδραστήρα 4, την οποία επιχειρούν ννα θέσουν υπό έλεγχο τα συνεργεία.