Επίσκεψη Τσίπρα στο Κομμένο Άρτας στη μνήμη των 317 θυμάτων των Ναζί

Σαν σήμερα πριν από 73 χρόνια στις 16 Αυγούστου του 1943 ναζιστικά στρατεύματα κατοχής σφάζουν το Κομμένο Άρτας.

Επίσκεψη Τσίπρα στο Κομμένο Άρτας στη μνήμη των 317 θυμάτων των Ναζί

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Παρουσία για πρώτη φορά Έλληνα πρωθυπουργού, ξεκινούν σε λίγη ώρα οι εκδηλώσεις μνήμης για την σφαγή στο Κομμένο Άρτας σαν σήμερα πριν από 73χρόνια στις 16 Αυγούστου του 1943 από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται στο μαρτυρικό χωριό συνοδευόμενος από την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, θα τελεστεί τρισάγιο στην εκκλησία των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και στην συνέχεια θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία του χωριού στον χώρο που βρίσκεται το μνημείο των θυμάτων της σφαγής. Θα ακολουθήσει, σύμφωνα με το πρόγραμμα, χαιρετισμό του Πρωθυπουργού και εν συνεχεία θα γίνει προσκλητήριο των θυμάτων της θηριωδίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ