Χάκερς «χτύπησαν» μεγάλες εταιρείες στη Κίνα.

«Hackers«οι οποίοι δρουν, στην Κίνα, διείσδυσαν σε συστήματα H/Y 5 μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου, προκειμένου να υποκλέψουν σχέδια και άλλες σημαντικές πληροφορίες, σύμφωνα με Έκθεση της εταιρείας ασφάλειας Η/Υ «MCAFEE INC».
H Έκθεση, η οποία αναφέρει τις επιθέσεις με τον κωδικό «Νυχτερινός Δράκος», δεν κατονομάζει τις εταιρείες που δέχθηκαν την επίθεση και προσθέτει ότι και σε άλλες 7 εταιρείες έχουν παραβιαστεί τα συστήματα των Η/Υ, χωρίς όμως να είναι δυνατός ο εντοπισμός της ταυτότητας των εταιρειών.
Οι «hackers» εισήλθαν στα συστήματα των Η/Υ, είτε μέσω των ιστοσελίδων των εταιρειών, είτε μέσω «μολυσμένων» e-mails που στάλθηκαν σε ανώτερα στελέχη τους.
Κατά τη διάρκεια 2 έως 4 περίπου ετών, κατά τη διάρκεια των οποίων οι «hackers» είχαν πρόσβαση στα δίκτυα των Η/Υ, εστιάστηκαν σε οικονομικά έγγραφα, που σχετίζονταν με την εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς και σε συναφθέντα συμβόλαια. Επίσης, επικεντρώθηκαν σε θέματα λειτουργιών και διαδικασιών των βιομηχανιών.
Οι πληροφορίες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες και ενδέχεται να αξίζουν τεράστια χρηματικά ποσά για τους ανταγωνιστές.
Η Έκθεση της «MCFEE» δεν προσδιορίζει, ποιοι κρύβονται πίσω από την επίθεση των «hackers».