Χίλαρι: «Οι στοχευμένες επιθέσεις στο Αφγανιστάν θα συνεχιστούν»

 Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον υπερασπίστηκε σήμερα τις στοχευμένες επιθέσεις του αμερικανικού στρατού στο Αφγανιστάν, παρά την κριτική που έχει ασκήσει σε αυτές ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι.

    «Σχετικά με τις ανησυχίες του προέδρου Καρζάι, μοιραζόμαστε αυτές τις ανησυχίες. Τις έχουμε συζητήσει σε αρκετές περιπτώσεις. Αλλά πιστεύουμε ότι η χρήση επιχειρήσεων που βασίζονται σε πληροφορίες και είναι ακριβείς κατά σημαντικών στόχων μεταξύ των ανταρτών και των δικτύων τους αποτελεί βασικό στοιχείο της προσπάθειας των Συμμάχων στο Αφγανιστάν», πρόσθεσε η Χίλαρι Κλίντον.

    «Αυτές οι επιχειρήσεις διεξάγονται με την πλήρη συνεργασία της αφγανικής κυβέρνησης», υπογράμμισε η υπουργός Εξωτερικών.

    Ακόμη, η Αμερικανίδα υπουργός επαίνεσε το σχέδιο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου να επεκτείνει το πάγωμα των εποικισμών στην Δυτική Όχθη για 90 ημέρες.

    «Αυτή είναι μία πολλά υποσχόμενη εξέλιξη και μία σοβαρή προσπάθεια από τον πρωθυπουργό Νετανιάχου», δήλωσε η κ. Κλίντον, χωρίς να αναφέρει κάτι σχετικά με τις λεπτομέρειες αυτού του σχεδίου, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε στενή επαφή με Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους αξιωματούχους.