«Χλιδάτοι» βομβαρδισμοί για τους Βρετανούς πιλότους στη Λιβύη.

Μεγάλη γκρίνια στη Βρετανία για τα λεφτά που κοστίζει ο πόλεμος στη Λιβύη,σε μία περίοδο που η μείωση αμυντικών δαπανών κυριαρχεί.

Ο πρωθυπουργός Ντέϊβιντ Κάμερον κατηγορείται για λάθος χειρισμούς και ειδικά για την απόφαση απόσυρσης του αεροπλανοφόρου HMS Ark Royal από το οποίο επιχειρούσαν τα μαχητικά αεροσκάφη Harrier. Αποτέλεσμα αυτής της κίνησης είναι η Βρετανία να πληρώνει πάνω από 1,5 εκατομμύριο ευρώ το μήνα μόνο για τα ξενοδοχεία στα οποία διαμένουν οι πιλότοι των Eurofighter και των Tornado,οι οποίοι επιχειρούν από την Ιταλία.

12 Eurofighter και 8 Tornado συμμετέχουν στις αποστολές εναντίον στόχων στη Λιβύη. Συνολικά 700 άτομα της RAF, φιλοξενούνται σε ιταλικά ξενοδοχεία,προκαλώντας αντιδράσεις στη Βρετανία για το κόστος που προκύπτει.

Επιτελείς του Ναυτικού αλλά και του Στρατού Ξηράς διαμαρτύρονται για την “προνομιακή” μεταχείριση του προσωπικού της RAF και η κριτική τους ,ειδικά από τον Στρατό Ξηράς, είναι μάλλον υπερβολική,αφού φθάνουν στο σημείο να υποστηρίξουν ότι οι πιλότοι θα μπορούσαν να διαμείνουν σε σκηνές “όπως θα έκαναν οι πεζοναύτες μας αν είχαν αναπτυχθεί στην Ιταλία” κι όχι σε ξενοδοχεία με πισίνα όπως φαίνεται από τη φωτογραφία.