«Χτυπάνε» δεξαμενές πετρελαίου οι δυνάμεις του Καντάφι.

Αντικαθεστωτικοί δήλωσαν σήμερα ότι οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί που εξαπέλυσαν δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι έπληξαν δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαίου της κρατικής Εταιρείας Επεξεργασίας Πετρελαίου και Αερίου στη Ρας Λανούφ (Rasco), όμως η κυβέρνηση το διαψεύδει.

   

«Αεροπλάνα του Καντάφι έπληξαν δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαίου του εργοστασίου της Rasco», δήλωσε ο αντικαθεστωτικός συνταγματάρχης Μπάσιρ Αμπντούλ Καντρ στο Ρόιτερς. Οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιώθηκαν από δύο άλλες αντικαθεστωτικές πηγές. 

   

Όμως η κρατική τηλεόραση της Λιβύη, η οποία επικαλείται στρατιωτική πήγη, μετέδωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις διαψεύδουν ότι βομβάρδισαν κατοικημένες περιοχές και ένα διυλιστήριο στη Ρας Λανούφ. 

   

Εξάλλου η κρατική τηλεόραση της Λιβύης μετέδωσε σήμερα εικόνες από μία διαδήλωση υπέρ του Καντάφι που πραγματοποιείται στο κέντρο της Ζαουίγια, που βρίσκεται 40 χιλιόμετρα δυτικά της Τρίπολης και η οποία έπεσε στα χέρια των κυβερνητικών δυνάμεων την Τετάρτη. 

   

Το υλικό, που σύμφωνα με την τηλεόραση ήταν σε απευθείας μετάδοση, έδειχνε εκατοντάδες ανθρώπους στην κεντρική πλατεία της Ζαουίγια να φωνάζουν συνθήματα υπέρ του Καντάφι.