Υπόθεση κατασκοπίας με στόχο τους S-300 στη Μόσχα!

Υπόθεση κατασκοπίας με στόχο τους  S-300 στη Μόσχα!

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Έναν Κινέζο έχουν συλλάβει οι ρωσικές αρχές στη Μόσχα,κατηγορούμενο για κατασκοπεία

Ο Tong Shenyong , ο οποίος εργάζεται στη Μόσχα ως μεταφραστής για επίσημες κινεζικές αντιπροσωπείες,από τον Οκτώβρη του 2010. Σύμφωνα με μια δήλωση Εξωτερικής Υπηρεσίας Ασφαλείας, ο Tong είχε αποστολή να “κλέψει” πληροφορίες για τους S-300.Πληροφορίες που θα εξαγόραζε από Ρώσους.

Τι ήθελαν να μάθουν οι Κινέζοι που εδώ και δυο δεκαετίες έχουν αγοράσει S-300;

Το Πεκίνο διαπραγματεύεται να αγοράσει την άδεια κατασκευής των S-300,την οποία οι Ρώσοι πωλούν αλλά με περιορισμούς ώστε να μην χάσουν τελείως τον έλεγχο.Περιορισμοί που έχουν να κάνουν με το λογισμικό των S-300, το οποίο η Μόσχα θέλει να αλλάζει όποτε θέλει.

Η Κίνα έχει δημιουργήσει το δικό της σύστημα , το HQ-9, το οποίο είναι παρόμοιο με το S-300, αλλά έχει μικρότερες δυνατότητες.

Οι περιορισμοί που θέτουν οι Ρώσοι είναι ζωτικής σημασίας για τους Κινέζους. Γι΄ αυτό και φαίνεται ότι χρησιμοποίησαν τον Tong για να αποκτήσουν τις πληροφορίες που ήθελαν.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ