A -10 Thunderbolt: Απόφαση να παραμείνει το θρυλικό αεροσκάφος

 
Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ θα διατηρήσει σε υπηρεσία το φημισμένο A-10 Thunderbolt (γνωστό και ως “Warthog”), σύμφωνα με την αμερικανική ιστοσελίδα DefenseNews.

Το αεροσκάφος εγγύς αεροπορικής υποστήριξης αγαπητό από τα χερσαία στρατεύματα των ΗΠΑ δεν θα αποσυρθεί μέχρι το 2021, αντιστρέφοντας μια προηγούμενη απόφαση να ξεκινήσει η διακοπή λειτουργίας τους το επόμενο έτος.

«Εμείς θέλουμε να τα κρατήσουμε μέχρι το 2021, και στη συνέχεια σε συζήτηση που θα έχουμε με τον Υπουργό Άμυνας Mάτις και του σχετικού τμήματος προϋπολογισμών μας, θα καθοριστεί η πορεία του” δήλωσε ο Αρχηγός του Επιτελείου Αεροπορίας στρατηγός Ντέιβιντ Γκόλντφαϊν στο Defense News.

Διαβάστε: Αναβάθμιση με λέιζερ για τα θρυλικά A-10 Thunderbolt

Το A-10 είναι αγαπημένο αεροσκάφος από στρατεύματα πεζικού, δεδομένου ότι το αεροσκάφος μπορεί ισοπεδώσει στόχους με πολυβόλο 30 χιλιοστών, περιστροφικό κανόνι και πυραύλους αέρος-επιφανείας. Χάρη στη βαριά θωράκιση του το αεροσκάφος μπορεί να συνεχίσει να πετά ακόμα κι αν εχει πληγεί απο εχθρικά πυρά.

Διαβάστε: Εναέριος ανεφοδιασμός Α-10 Thunderbolt – Εκπληκτικές φωτογραφίες

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, προσπαθεί εδω και χρόνια να αποσύρει το αεροσκάφος προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τα πολλαπλού ρόλου μαχητικά F-35. Όπως φαίνεται, προς το παρόν, τουλάχιστον, η αεροπορία θα διατηρήσει το A-10 περίπου μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος αντικατάστατης.