Α -10 Thunderbolt: Δείτε απίστευτα πλάνα μέσα απο GoPro

Τα θρυλικά αεροσκάφη Α-10 Thunderbolt έλαβαν μέρος στον διαγωνσμό Hawg Smoke 2016. Το A-10 (Warthog – «αγριόχοιροι» – Hogs, όπως αποκαλούν τα αεροσκάφη) είναι το μοναδικό αεροσκάφος που κατασκευάστηκε με στόχο τη στενή εναέρια υποστήριξη (Εγγύς Αεροπορική Υποστήριξη – CAS).

Η Πολεμική Αεροπορία, θέλει να τερματίσει την 40χρονη πορεία του A10 για να αποδεσμευσει πόρους για τα νέα F-35. Ωστόσο, όπώς έχει γράψει το OnAlert, σύμφωνα με ένα νέο νομοσχέδιο, η Πολεμική Αεροπορία δε θα χρησιμοποιήσει κονδύλια από τον προϋπολογισμό του 2017 για να αποσύρει ή για να μειώσει τη χρήση του Α-10, μέχρις ότου το Πεντάγωνο ολοκληρώσει τις συγκριτικές δοκιμές μεταξύ του Α-10 και του F-35 Lightning II.

Tο παρακάτω βίντεο από την 74η και 75η AMU (Aεροπορική Μονάδα Συντήρησης) για το διαγωνισμό την Hawg Smoke 2016. Ο διαγωνισμός Hawg Smoke διοργανώνεται δύο φορές το χρόνο και λαμβάνουν μέρος 13 ομάδες.
48 Α- 10C μαχητικά έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό από τις 2 Ιουνίου έως τις 4 Ιουνίου, στη Βάση της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Αριζόνα .

Το παρακάτω απόσπασμα δείχνει ένα ‘’Hog’’( Α-10 ) απο την 74η Μοίρα στη Βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στη Γεωργία.

 

via GIPHY


via GIPHY

ΔΕΙΤΕ ΌΛΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ