«Αεροδρόμιο φάντασμα» το Ελληνικό σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC

Αεροδρόμιο φάντασμα αποκαλεί το «Ελληνικό» ρεπορτάζ του BBC.

Το ρεπορτάζ, που φέρνει για άλλη μια φορά την Ελλάδα στα διεθνή ΜΜΕ περιγράφει τα εγκαταλελειμένα αεροπλάνα στο άδειο αεροδρομιο που όπως λεει ο δημοσιογράφος θα ειναι «άλλο ενα κομμάτι δημόσιας περιουσίας που θα πρέπει να πουληθεί για να καλύψουν τα χρέη τους οι Έλληνες».

Ο δημοσιογράφος εξηγεί οτι το αεροδρόμιο το ‘εγκατέλειψαν’ πριν δέκα χρόνια οταν άνοιξε το νεο αεροδρόμιο λίγο πριν τους Ολυμπιακούς. Η περιοχή λέει ο Βρετανός δημοσιογράφος με το φλεγματικό ύφος του ειναι 4 φορές μεγαλύτερη απο το Μόντε Κάρλο και ίσως λέει αυτη η περιοχή να ειναι αυτο που χρειάζεται η Ελλάδα για να σωθεί.

Ο δημοσιογράφος στο σύντομο ρεπορτάζ του στο οποίο οι εικόνες λένε περισσότερα απο τις φράσεις που ‘τσούζουν’ (για παράδειγμα τα κτίρια στα οποία αναφέρεται δείχνουν λες και ειναι σε εμπόλεμη ζώνη) μιλάει για χαμένες ευκαιρίες και αναρωτιόμαστε πόσες άραγε έχουν περάσει απο την Ελλάδα και θα περάσουν ακόμη…. Το σημαντικό απο το ρεπορτάζ δεν ειναι οτι το βλέπουμε εμείς, (εμεις αλλωστε τα ξέρουμε) το σημαντικό ειναι οτι το βλέπουν παγκοσμίως, ειναι τόσες οι φορές που εχω ακούσει απο ξένους «Α, δεν ειναι και τόσο άσχημα τελικά απ’ οτι νόμιζα η Ελλάδα. Δεν ειναι όπως στις ειδήσεις…» που γεννιέται το ερώτημα: πότε θα αλλάξει αυτο και πότε – ίσως και πιο σημαντικό – θα το βοηθήσουμε να αλλάξει;


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΒΙΝΤΕΟ: Το πιο επικίνδυνο αεροδρόμιο στον κόσμο!

ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή έκρηξης κινητήρα σε αεροπλάνο στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ

ΒΙΝΤΕΟ: Παραλία με θέα αεροπλάνα που προσγειώνονται!