Αφγανιστάν: Δεκάδες νεκροί Ταλιμπάν και Τζιχαντιστές από UAV

Πρώτη ενημέρωση: 10:00:01

Τελευταία ενημέρωση: 12:17:01

Νεκροί 30 μαχητές Ταλιμπάν και τζιχαντιστές από επίθεση στην επαρχία Νανγκαρχάρ του Αφγανιστάν.  Σύμφωνα με την αφγανική ιστοσελίδα pajhwok.com  η επίθεση έγινε από drones ενώ το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua,  αναφέρει ότι πρόκεται για Νατοική επιδρομή.

Πιο συγκεκριμένα, όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ  σύμφωνα με το  πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, οι δώδεκα μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, σκοτώθηκαν από νυχτερινή αεροπορική επιδρομή των νατοϊκών δυνάμεων στην ανατολική επαρχία Νανγκαρχάρ του Αφγανιστάν. Επίσης αναφέρεται ότι μεταξύ των τζιχαντιστών που σκοτώθηκαν ήταν κι ένας τοπικός οπλαρχηγός του Ισλαμικού Κράτους, ενώ από την επιδρομή αυτή, δεν αναφέρθηκαν θύματα μεταξύ αμάχων.

Από την άλλη πλευρά, η αφγανική ιστοσελίδα pajhwok.com αναφέρει ότι νεκροί είναι 30 μαχητές των Ταλιμπάν και τζιχαντιστές, μεταξύ αυτών και δύο σημαντικοί ηγέτες τους. Ακόμα, τρεις μαχητές Ταλιμπάν τραυματίστηκαν σύμφωνα με δηλώσεις επίσημων αξιωματούχων.  Ακόμα αναφέρει ότι ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της επαρχίας Νανγκαρχάρ, Hazrat Hussain Mashriqiwal δήλωσε στο αφγανικό πρακτορείο Pajhowk ότι οι επιθέσεις των drones έλαβαν χώρα χθες στις περιοχές Achin, Momand Dara αλλά και στο Khogyani.

Η επαρχία Νανγκαρχάρ έχει πρωτεύουσα την Τζαλαλαμπάντ και βρίσκεται σε απόσταση 120 χλμ., ανατολικά της πρωτεύουσας Καμπούλ, ενώ έχει βρεθεί πολλές φορές στο επίκεντρο ένοπλων συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των τζιχαντιστών, μέσα στην τελευταία διετία.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Με πληροφορίες από : ΑΠΕ-ΜΠΕ, pajhwok.com