ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: «Απολύτως ανίκανος ο στρατός να αντιμετωπίσει τους ταλιμπάν»! Απόρρητη έκθεση

Παρά τα δισεκατομμύρια δολάρια, o αφγανικός στρατός δεν είναι έτοιμος για τη μάχη εναντίον των Ταλιμπάν, οι οποίοι είναι ισχυρότεροι από ποτέ , σύμφωνα με μια απόρρητη έκθεση του ΝΑΤΟ που δημοσιεύθηκε στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel .

Συνολικά σε όλη τη χώρα , μόνο ένα από τα 101 τάγματα πεζικού έχει χαρακτηριστεί ως « έτοιμο για μάχη » και 38 μονάδες έχουν « τεράστια προβλήματα», « τονίστηκε στην λεπτομερή έκθεση του ΝΑΤΟ , σύμφωνα με το Spiegel .

«Δέκα τάγματα 600 στρατιωτών δεν λειτουργούν καθόλου» έγραψε το Spiegel. «Ιδιαίτερα καυστική είναι μια έκθεση από τον διοικητή της αποστολής του ΝΑΤΟ , των ΗΠΑ του στρατηγού John Campbell , σχετικά με την κατάσταση στον εμπόλεμο Νότο, όπου οι Ταλιμπάν έχουν μεγαλες περιοχές υπό τον έλεγχό τους».
Ο Campbell , ο οποίος ηγήθηκε της αποστολής με την αποφασιστική υποστήριξη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν από τον Αύγουστο του 2014 , δήλωσε ότι από τα 17 τάγματα που στάθμευαν στις επαρχίες Κανταχάρ και Καμπούλ , μόνο 12 ήταν έτοιμα για μάχη σε περιορισμένο βαθμό.
Στην Καμπούλ, στο κεντρικό Αφγανιστάν, και στο Κανταχάρ, δύο από τις μεγαλύτερες πόλεις του Αφγανιστάν, οι Ταλιμπάν έχουν πραγματοποιήσει επιθέσεις τις τελευταίες εβδομάδες.

Έχουν αναλάβει την ευθύνη για τρεις επιθέσεις αυτοκτονίας στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν την περασμένη εβδομάδα που σκότωσε πέντε άμαχους και τραυμάτισε τουλάχιστον 56. Στις 9 Δεκεμβρίου, δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν οι Ταλιμπάν επιτέθηκαν στο αεροδρόμιο της Κανταχάρ. «Στατιστικά, το 2015 ο Αφγανικός Εθνικός Στρατός (ΑΝΑ) έχανε 22 στρατιώτες κάθε μέρα. Με περισσότερους από 8.000 θανάτους μέσα σε ένα χρόνο, οι απώλειες έχουν αυξηθεί κατά 42 τοις εκατό σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος».
«Μαζί με τον υψηλό αριθμό των λιποτακτών, ο στρατός χάνει το ένα τρίτο των στρατιωτών της κάθε χρόνο.»

ΠΗΓΗ: sputniknews.com