Αφγανιστάν: Έκρηξη και πυροβολισμοί στο σπίτι του υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές

Μια έκρηξη και πυροβολισμοί ακούστηκαν σήμερα από το σπίτι στην Καμπούλ του υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές στο Αφγανιστάν Άσραφ Γάνι την ώρα που ο ίδιος δεν βρισκόταν στην οικία του, δήλωσε σήμερα αξιωματικός της αστυνομίας.

«Τέσσερις άνθρωποι εισήλθαν στην οικία του Άσραφ Γάνι και σημειώθηκε μια έκρηξη, ενώ ακολούθησαν και πυροβολισμοί», δήλωσε ο αστυνομικός.

Ένας φωτοειδησεογράφος του Ρόιτερς που βρισκόταν κοντά στο σπίτι του υποψηφίου δήλωσε ότι συνέχιζε να ακούει πυροβολισμούς.
Από την πλευρά του ο Χάσματ Εστανκαζάι, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καμπούλ, επεσήμανε ότι «δύο εκρήξεις ακούστηκαν κοντά στην οικία του υποψηφίου».
Ο Γάνι λίγο μετά την επίθεση ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Μόλις έφτασε στη συγκέντρωση στην Γκάρντεζ, ένα τεράστιο πλήθος δεκάδων χιλιάδων». Η Γκάρντεζ είναι μια επισφαλής περιοχή νότια της Καμπούλ.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Ο Γάνι είναι πρώην αξιωματούχος της Παγκόσμιας Τράπεζας που έχει επιλέξει τον ισχυρό ουζμπέκο πρώην πολέμαρχο Αμπντούλ Ρασίντ Ντόστουμ ως συνυποψήφιο για τη θέση του αντιπρόεδρου.

Η αφγανική πρωτεύουσα έχει τεθεί σε συναγερμό ενόψει της διεξαγωγής στις 5 Απριλίου των προεδρικών εκλογών, τις οποίες οι Ταλιμπάν έχουν απειλήσει να εμποδίσουν με μια εκστρατεία βομβαρδισμών και δολοφονιών.