Αφγανιστάν : έκρηξη βόμβας κάνει κόλαση την Καμπούλ

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, με στόχο υπηρεσίες ασφαλείας, ενώ μια ομάδα ενόπλων φέρεται ότι κατέλαβε ένα κτίριο στην περιοχή κι άνοιξε πυρ.
Η έκρηξη σημειώθηκε στο κέντρο της πρωτεύουσας, κοντά στην διεύθυνση της υπηρεσίας ασφαλείας κι ένα ιατρικό κέντρο της υπηρεσίας πληροφοριών, σύμφωνα με την αστυνομία και δημοσιογράφους που βρίσκονται επί τόπου.
Μετά την έκρηξη ακούστηκαν πυρά όπλων, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Μια αστυνομική πηγή έκανε λόγο περί επίθεσης, ενώ την ευθύνη για την ενέργεια ανέλαβαν, σε επικοινωνία τους με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι Ταλιμπάν.
Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 16:00 (14:30, ώρα Ελλάδας) στο κέντρο της Καμπούλ, όπως είπε ο Χασμάτ Στανικζάι, εκπρόσωπος της αστυνομίας, χωρίς να διευκρινίσει εάν αναφέρθηκαν θύματα.
‘Οι δράστες (της επίθεσης) έχουν καταλάβει ένα κοντινό κτίριο και πυροβολούν’, είπε ο στρατηγός Μοχάμαντ Ζαχίρ, επικεφαλής της διεύθυνσης ποινικών ερευνών της αστυνομίας της Καμπούλ. ‘Είμαι βέβαιος ότι θα θέσουμε την περιοχή υπό έλεγχο σύντομα’, πρόσθεσε ο ίδιος.