Αφγανιστάν: Ένας Πολωνός στρατιώτης νεκρός

Ένας Πολωνός στρατιώτης σκοτώθηκε σήμερα στο Αφγανιστάν από την έκρηξη μιας αυτοσχέδιας νάρκης κι ο θάνατός του αυξάνει σε 39 τον αριθμό των Πολωνών στρατιωτικών που έχουν χάσει τη ζωή τους στην αφγανική σύρραξη τα τελευταία δέκα χρόνια, όπως δήλωσε ο Μάρεκ Πιέτρζακ, εκπρόσωπος των πολωνικών ένοπλων δυνάμεων.

Ο λοχίας Γιαν Κιέπουρα, 35 ετών, υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη και ένας Αφγανός διερμηνέας τραυματίστηκε από την έκρηξη αυτή, η οποία σημειώθηκε στις 07:00 (ώρα Ελλάδας) στα νότια της βάσης Γάζνι, στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν, διευκρίνισε ο Πιέτρζακ μιλώντας στο ιδιωτικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο συνεχούς ροής TVN24.

Ο λοχίας ανήκε σε μια πολωνική μονάδα η οποία συνδράμει τους Αμερικανούς πυροτεχνουργούς οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με την εξουδετέρωση ναρκών στον τομέα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος των πολωνικών ένοπλων δυνάμεων.

Το πολωνικό απόσπασμα στην περιοχή έχει την ευθύνη για την ασφάλεια στην επαρχία Γάζνι και τελεί υπό τις διαταγές της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια (ISAF) του Αφγανιστάν.

Με 1.700 άνδρες, η Πολωνία, η οποία είχε στείλει στρατεύματα στο Αφγανιστάν τον Μάρτιο του 2002, είναι από τις χώρες με την μεγαλύτερη συνεισφορά στην ISAF.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αφγανιστάν: Τελείωσε η επίθεση στο αεροδρόμιο – 7 νεκροί Ταλιμπάν

Αφγανιστάν: Επίθεση ανταρτών