Αφγανιστάν: Επίθεση των ΗΠΑ με στόχο ύποπτα μέλη του ISIS-K η έκρηξη που δόνησε την Καμπούλ

Το ISIS-K είναι η τρομοκρατική οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο της Καμπούλ την Πέμπτη.

Καμπούλ

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν σήμερα στρατιωτικό πλήγμα στην Καμπούλ, όπως δήλωσαν στο Reuters δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Οι ίδιοι, διατηρώντας την ανωνυμία τους, είπαν ότι το πλήγμα είχε ως στόχο ύποπτα μέλη του ISIS-K, του αφγανικού παραρτήματος του Ισλαμικού Κράτους που ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο της Καμπούλ την Πέμπτη.

Οι ίδιες πηγές επισήμαναν ότι επικαλούνται τις πρώτες πληροφορίες και ότι αυτές πιθανόν να αλλάξουν.

https://twitter.com/MuslimShirzad/status/1431962417534226438?s=20

https://twitter.com/Egy_Shadow100/status/1431961055979261964?s=20

Νωρίτερα σήμερα δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP) άκουσαν μια έκρηξη, η οποία, σύμφωνα με έναν υπεύθυνο της πρώην αφγανικής κυβέρνησης η οποία ανατράπηκε από τους Ταλιμπάν πριν από δύο εβδομάδες, προκλήθηκε από ρουκέτα που “σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έπληξε ένα σπίτι”.

Αυτό επιβεβαίωσαν και δύο αυτόπτες μάρτυρες στο Reuters τονίζοντας ότι το σπίτι βρίσκεται σε μια περιοχή στη βόρεια πλευρά του αεροδρομίου.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιράν - Ορμούζ
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν εξετάζει την απάντηση των ΗΠΑ στις προτάσεις της για το Ορμούζ και παράλληλα απειλεί να παραλύσει τα αεροδρόμια γειτονικών χωρών

«Αν γειτονικές χώρες συνεργαστούν με τις ΗΠΑ διακόπτοντας τις ιρανικές πτήσεις, η Τεχεράνη θα διασφαλίσει ότι τα αεροδρόμιά τους δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν», απειλεί το Ιράν