Αφγανιστάν: Νεκροί δύο υπάλληλοι της ρωσικής πρεσβείας στην Καμπούλ κατά την επίθεση αυτοκτονίας

Δύο υπάλληλοι της ρωσικής πρεσβείας σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε κοντά στη διπλωματική αποστολή της χώρας στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, την Καμπούλ, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η ίδια πηγή ανακοίνωσε ότι υπήρξαν και τραυματίες ανάμεσα σε Αφγανούς πολίτες.

«Δύο συνάδελφοί μας σκοτώθηκαν στην επίθεση εναντίον της πρεσβείας μας. Υπάρχουν και θύματα ανάμεσα στους Αφγανούς πολίτες», σύμφωνα με το υπουργείο.

Η πρεσβεία φέρεται να συνεργάζεται στενά με τις Αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας στον απόηχο της επίθεσης.

«Στις 5 Σεπτεμβρίου, στις 10:50 π.μ ώρα Καμπούλ, σε πολύ κοντινή απόσταση από την είσοδο του προξενικού τμήματος της ρωσικής πρεσβείας στην Καμπούλ, ένας άγνωστος ένοπλος πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό. Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, δύο υπάλληλοι της διπλωματικής αποστολής σκοτώθηκαν και υπάρχουν θύματα μεταξύ των Αφγανών πολιτών», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

«Η πρεσβεία βρίσκεται σε στενή επαφή με τις Αφγανικές υπηρεσίες ασφαλείας, οι οποίες ερευνούν», προστίθεται.

Η ταυτότητα των Ρώσων που έπεσαν θύματα δεν είναι σαφής. Νωρίτερα, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι ένας διπλωμάτης και ένας φρουρός ασφαλείας της πρεσβείας τραυματίστηκαν από την επίθεση.

Η αστυνομία του Αφγανιστάν ανακοίνωσε ότι ένας βομβιστής αυτοκτονίας ανατίναξε τα εκρηκτικά του κοντά στην είσοδο της πρεσβείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters / dpa