Αφγανισταν:»Θάνατος στην Αμερική!»

 Περισσότεροι από χίλιοι Αφγανοί διαδήλωσαν βίαια σήμερα εναντίον της προβολής αντι-ισλαμικής ταινίας, ορισμένοι από αυτούς κάνοντας χρήση όπλων και άλλοι πυρπολώντας αυτοκίνητα της αστυνομίας σε οδική αρτηρία της Καμπούλ όπου βρίσκονται ΝΑΤΟικές και αμερικανικές βάσεις.

Οι ένοπλοι βρίσκονταν ανάμεσα στους διαδηλωτές, αλλά η αστυνομία αποφάσισε να μην απαντήσει στα πυρά για να μην ξεσηκώσει παραπάνω τους διαδηλωτές, τόνισε ο επικεφαλής της αστυνομίας Μοχάμαντ Αγιούμπ, ο οποίος πρόσθεσε πως πυροβόλησαν εναντίον του τρεις φορές. »Ήμουν τυχερός», είπε χαρακτηριστικά και διευκρίνισε πως ο ίδιος και 40 ως 50 αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά από πέτρες που πετούσαν οι διαδηλωτές.

Πρόκειται για την πρώτη διαδήλωση κατά της ταινίας «Η Αθωότητα των Μουσουλμάνων», η προβολή της οποίας προκάλεσε βίαιες διαδηλώσεις σε πολλές μουσουλμανικές χώρες.

Οι διαδηλωτές φώναζαν «Θάνατος στην Αμερική», σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, και είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στο στρατόπεδο Φοίνιξ, αμερικανική βάση στην οδό Τζαλαλαμπάντ, αλλά η αστυνομία τους διέλυσε.