Αφγανιστάν: Επίθεση αμερικανικού UAV κατά Ταλιμπάν

Επίθεση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο ανατολικό Αφγανιστάν προκάλεσε τον θάνατο τεσσάρων πακιστανών Ταλιμπάν και επτά ακόμη ανταρτών, ανακοίνωσε σήμερα τοπικός αξιωματούχος.

Ο Μάχλεμ Μασχούκ, κυβερνήτης της περιοχής Σερζάντ στην επαρχία Νανγκαρχάρ, δήλωσε ότι πύραυλοι που ερρίφθησαν από το μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξαν ημιφορτηγό σκοτώνοντας και τους 11 επιβαίνοντες σε αυτό χθες το απόγευμα, όταν μέλη των πακιστανών Ταλιμπάν πραγματοποιούσαν επίθεση σε σχολείο της πακιστανικής πόλης Πεσαβάρ, κοντά στα αφγανικά σύνορα.

όπως αναφέρει το Reuters oiι πακιστανικές και αφγανικές οργανώσεις των Ταλιμπάν ειναι συμμαχικές και λειτουργούν στα σύνορα μεταξύ των χωρών.
Και οι δύο είναι αφιερωμένες στην ανατροπή των κυβερνήσεων των χωρών τους και στην εφαρμογή του σκληρου ισλαμικού νόμου.

Ωστόσο οι Αφγανοί Ταλιμπάν, εξέδωσαν μια ανακοίνωση καταδικάζοντας την επίθεση των Ταλιμπάν του Πακιστάν στο σχολείο στην Πεσαβάρ, που σκότωσε 141 ανθρώπους, ανάμεσα στους νεκρούς οι περισσότεροι ηταν παιδιά (Η φωτογραφία του πρακτορείου Reuters απο την χθεσινή επίθεση των Ταλιμπάν στο Πακιστάν).