Αφγανιστάν: Μια αστυνομικός και δύο κορίτσια σκοτώθηκαν σε επιθέσεις

Μια αξιωματικός της αστυνομίας σκοτώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στο νότιο Αφγανιστάν, ενώ τουλάχιστον δύο κορίτσια έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη μιας βόμβας, δήλωσε ένας αξιωματούχος.

Και τα δύο επεισόδια έλαβαν χώρα στην πόλη Λασκαργκά, πρωτεύουσα της επαρχίας Χελμάντ.

Η υπαστυνόμος Ισλάμ Μπίμπι μετέβαινε στην εργασία της επιβαίνοντας στο πίσω κάθισμα της μοτοσικλέτας του γαμπρού της νωρίς σήμερα το πρωί όταν «άγνωστοι ένοπλοι άνδρες (που επέβαιναν) σε μια άλλη μοτοσικλέτα» άνοιξαν πυρ εναντίον της, δήλωσε ο Όμαρ Ζουάκ, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Χελμάντ.

«Η Ισλάμ Μπίμπι υπέκυψε στα τραύματά της μισή ώρα αργότερα στο νοσοκομείο, ενώ ο γαμπρός της δέχεται τις φροντίδες των γιατρών αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η επίθεση προστέθηκε σε μια σειρά τέτοιων ενεργειών των Ταλιμπάν στο πλαίσιο της εκστρατείας τους εναντίον των δυνάμεων του NATO και των μελών των υπηρεσιών ασφαλείας και των δημόσιων λειτουργών.

Νωρίτερα σήμερα δύο κορίτσια σκοτώθηκαν, ενώ δύο άλλα αγνοούνται, όλα ηλικίας από 10 ως 12 ετών, λόγω της έκρηξης μιας βόμβας την ώρα που έπαιρναν νερό για ένα γάμο.

«Ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί στην όχθη του ποταμού εξερράγη καθώς τα κορίτσια έπαιρναν νερό» με δοχεία, ανέφερε ο Ζουάκ, προσθέτοντας ότι η αστυνομία αναγνώρισε τις δύο από τις σορούς των μικρών κοριτσιών αλλά δεν έχει ανασύρει τις σορούς των άλλων δύο.