Agni-5: Αυτός είναι ο διηπειρωτκός πύραυλος που μπορεί να καταστρέψει την Κϊνα

Μετά την επιτυχή δοκιμή του βαλλιστικού βλήματος Agni-V, το οποίο δοκιμάστηκε με επιτυχία στις 3 Ιουνίου 2018, Η Ινδία βρίσκεται πλέον ένα χρόνο μακριά από την κατοχή ενός πυρηνικού αποτρεπτικού παράγοντα που μπορεί να επιτεθεί σε οποιοδήποτε στόχο στην Κίνα.

Ανώτερες πηγές στον Οργανισμό Αμυντικής Έρευνας και Ανάπτυξης της Ινδίας, αναφέρουν ότι η τελική δοκιμαστική εκτόξευση θα διεξαχθεί πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.

Το Agni-V, με βεληνεκές 5.000 χιλιομέτρων, θα καλύψει ένα κρίσιμο κενό στο βαλλιστικό οπλοστάσιο της Ινδίας. Το σημερινό οπλοστάσιο των πυραύλων Agni-I, Agni-II και Agni-III δεν μπορεί να προσεγγίσει στόχους στην ηπειρωτική Κίνα, η οποία βρίσκεται πέρα από τα 2.000 χιλιόμετρα του οροπεδίου του Θιβέτ.

Ωστόσο, το Agni-V μπορεί να φτάσει πέρα από το Θιβέτ σε στόχους υψηλής αξίας στην κινεζική ενδοχώρα, ακόμα και στις βόρειες επαρχίες της.
Κινέζοι αξιωματούχοι πάντα θεωρούσαν το Agni-V ως ICBM, ενώ άλλοι δήλωσαν ότι μπορεί να χτυπήσουν στόχους που απέχουν ακόμη και έως 8,000 χιλιόμετρα.

 
ΠΗΓΗ: https://defenceupdate.in