Αίγυπτος: 10 στρατιώτες νεκροί και 35 τραυματίες

Δέκα αιγύπτιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα και 35 τραυματίστηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου κοντά στην πόλη Ελ Αρίς στο Βόρειο Σινά, ανακοίνωσε αξιωματούχος ασφαλείας, μετέδωσε στη διαδικτυακή της έκδοση η κρατική εφημερίδα Αλ-Αχράμ.

Η επίθεση ήταν μία από τις πιο φονικές που σημειώνονται στη Χερσόνησο του Σινά από τότε που ένοπλοι, με πιθανές διασυνδέσεις με την αλ Κάιντα, κλιμάκωσαν τις επιθέσεις τους μετά την ανατροπή από τον στρατό του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι τον Ιούλιο.

Οι στρατιώτες επέβαιναν σε λεωφορείο.

Το παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη την ώρα που διερχόταν το λεωφορείο, το οποίο μετέφερε τους στρατιώτες, σε δρόμο ανάμεσα στη Ράφα–στα σύνορα με την παλαιστινιακή Λωρίδα της Γάζας και την επαρχιακή πρωτεύουσα του Βόρειου Σινά, την Ελ Αρίς.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση.

Η ένοπλη οργάνωση, η οποία εδρεύει στο Σινά, η Ανσάρ Μπαϊτ αλ Μακτνίς, ανακοίνωσε ότι δολοφόνησε την Κυριακή έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο ασφαλείας στο Κάιρο, σύμφωνα με ανακοίνωσή της που ανέβασε σε ιστοσελίδα ενόπλων ισλαμιστών. Η ίδια οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη για την αποτυχημένη επίθεση αυτοκτονίας με στόχο τον αιγύπτιο υπουργό Εσωτερικών τον Σεπτέμβριο.

Παράλληλα, τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα από βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε σε σημείο ελέγχου στο Κάιρο, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.
Όπως επισημαίνει το Ρόιτερς, εκφράζονται φόβοι ότι η προερχόμενη από ισλαμιστές ενόπλους βία θα εξαπλωθεί και πέραν του Σινά.

Την ίδια ώρα, στο Κάιρο, ο επικεφαλής της υπηρεσίας αμέσου βοηθειών της χώρας ανακοίνωσε ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 51 τραυματίστηκαν κατά τις χθεσινές συγκρούσεις που σημειώθηκαν κυρίως στην πρωτεύουσα ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και διαδηλωτές, μετέδωσε η Αλ-Αχράμ.

Διαδηλωτές που αντιτίθενται τόσο στον στρατό όσο και στη Μουσουλμανική Αδελφότητα βγήκαν στους δρόμους με αφορμή τη δεύτερη επέτειο από τα επεισόδια με τις δυνάμεις ασφαλείας στην Οδό Μοχάμεντ Μαχμούντ κατά τα οποία σκοτώθηκαν 47 άνθρωποι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αίγυπτος: Τουλάχιστον 50 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: 37 νεκροί 1000 τραυματίες σε βίαιες συγκρούσεις