Αίγυπτος: το καθεστώς Μόρσι σε αμφισβήτηση οι ΗΠΑ ανησυχούν – ΒΙΝΤΕΟ

Οι διοργανωτές της εκστρατείας με την επωνυμία TAMARROD –στην αραβική σημαίνει εξέγερση– ζητώντας να αποχωρήσει –άμεσα– από την προεδρία της Αιγύπτου ο ισλαμιστής Μοχάμεντ Μόρσι, ανακοίνωσαν ότι υπέρ του αιτήματός αυτού έχουν ήδη συλλέξει 22 εκατομμύρια υπογραφών πολιτών– επακριβώς 22.134.465 υπογραφές πολιτών. Στις προεδρικές εκλογές πριν από περίπου 12 μήνες ο κ. Μόρσι συγκέντρωσε τελικά 13,23 εκατομμύρια έγκυρες ψήφους –δηλαδή ποσοστό ψήφων 51,7% του συνόλου των εγκύρων.
Προσφάτως, ο πρόεδρος Μόρσι κατέστησε σαφές ότι, «σε καμία περίπτωση δεν προτίθεται να εγκαταλείψει την προεδρία πριν εκπνεύσει η θητεία του», κάτι που θα συμβεί τον Ιούνιο του έτους 2016 σύμφωνα με το αιγυπτιακό Σύνταγμα.

Αυτές τις ημέρες, είναι η πρώτη επέτειος της εκλογής του κ. Μόρσι στο ύπατο αξίωμα της Αιγύπτου κι αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που η TAMARROD, όπως κι άλλοι σχηματισμοί της αιγυπτιακής αντιπολίτευσης, δραστηριοποιούνται με τρόπο δυναμικό, συμπεριλαμβανόμενων ευρείας συμμετοχής κινητοποιήσεων, όπως είναι η προγραμματιζόμενη για σήμερα  Κυριακή.
Ο αιγυπτιακός πληθυσμός ξεπερνά, πλέον, τα ογδόντα εκατομμύρια.