Αίγυπτος: Νέο πλήγμα κατά των τζιχαντιστών στο Σινάϊ

Οι Αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 11 ύποπτους τζιχαντιστές, στη χερσόνησο του Σινά, στο πλαίσιο εκδίωξης και εξόντωσης ισλαμιστών μαχητών στην περιοχή, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας.

Ο στρατός ξεκίνησε μια σαρωτική επιχείρηση τον Φεβρουάριο, η οποία επικεντρώθηκε στο Σινά στην ανατολική Αίγυπτο, με στόχο την εξολόθρευση των τζιχαντιστών, συμπεριλαμβανομένων και μαχητών του ISIS, οι οποίοι έχουν κηρύξει μια αιματηρή εξέγερση στην περιοχή.

Στη δήλωσή τους, προσθέτουν, ότι έντεκα τρομοκρατικά στοιχεία σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών με τις δυνάμεις ασφαλείας στο El-Arish, thn πρωτεύουσα της επαρχίας του Βόρειου Σινά,. Οι τζιχαντιστές βρίσκονταν σε εγκαταλελειμμένο βενζινάδικο, όπου και προετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι τζιχαντιστές ξεκίνησαν μια εξέγερση στην Αίγυπτο μετά την εκδίωξη του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, το 2013, ενώ εκδιώχθηκαν από το στρατό κάτω από πιέσεις μαζικών διαμαρτυριών κατά της κυβέρνησής του.

Από τότε έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 300 ύποπτοι τζιχαντιστές και 35 στρατιώτες, από την έναρξη λειτουργίας του «Sinai 2018» τον Φεβρουάριο, ενώ ο Τύπος δεν επιτρέπεται να ταξιδεύει ελεύθερα στην περιοχή, αν και ο στρατός διοργάνωσε μια σπάνια επίσκεψη στο El-Arish για ξένα μέσα ενημέρωσης τον Ιούλιο.

 Πηγή:News of Bahrain