«Σφαγή» στην Αίγυπτο – 120 νεκροί από πυρά κατά οπαδών του Μόρσι

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα, σύμφωνα με το CNN ανακοίνωσε ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον 120, ενώ το αιγυπτιακό υπουργείο Εσωτερικών υποστηρίζει ότι δύο μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν κατά την επιχείρηση και 9 τραυματίσθηκαν.

Πάντα σύμφωνα με την Μουσουλμανική Αδελφότητα, οι δυνάμεις ασφαλείας μέσα στα πρώτα 40 λεπτά της επιχείρησης άνοιξε αδιάκριτα πυρ εναντίον των διαδηλωτών. Αστυνομικοί πετούσαν βόμβες μολότωφ μέσα σε σκηνές που χρησιμοποιούνταν ως κλινικές. Την ίδια ώρα ελεύθεροι σκοπευτές πυροβολούσαν τον κόσμο.

Το πρακτορείο ειδήσεων Mena μετέδωσε ότι οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας άρχισαν την επιχείρηση εκκαθάρισης των δύο πλατειών στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα από τα ξημερώματα.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων μέτρησε 17 πτώματα σε νοσοκομείο εκστρατείας που έχει στηθεί επί της πλατείας Ραμπάα αλ-Ανταουίγια, την οποία οι υποστηρικτές του Μόρσι έχουν καταλάβει εδώ και περισσότερο από έναν μήνα.

Τουλάχιστον 17 διαδηλωτές σκοτώθηκαν, πολλοί από σφαίρες, κατά την επιχείρηση των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας για τη διάλυση των συγκεντρώσεων των υποστηρικτών του αποπεμφθέντα ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι στο Κάιρο.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση δέιχνουν εκσκαφείς να απομακρύνουν τα οδοφράγματα από τις πλατείες Ραμπάα αλ-Ανταουίγια και Νάχντα.