Ακάρ σε Σοϊγκού: «Θα συνεχίσουμε να απαντάμε στις επιθέσεις από τη βόρεια Συρία»

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ είπε στον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Σοϊγκού, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, σήμερα Πέμπτη, ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις επιθέσεις από τη βόρεια Συρία, αφού η Ρωσία ζήτησε από την Τουρκία να απόσχει από μια πλήρους κλίμακας επίθεση στη Συρία.

Ο Ακάρ είπε στον Σεργκέι Σόιγκου ότι «προτεραιότητα της Τουρκίας είναι να αποτρέψει μόνιμα την απειλή της τρομοκρατίας (από τη βόρεια Συρία)» και είπε ότι πρέπει να τηρηθούν οι προηγούμενες συμφωνίες για αυτό το θέμα, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Ο ανώτερος Ρώσος διαπραγματευτής Αλεξάντερ Λαβρέντιεφ δήλωσε την Τετάρτη ότι η Τουρκία θα πρέπει να απέχει από μια πλήρη χερσαία επίθεση στη Συρία, επειδή τέτοιες ενέργειες θα μπορούσαν να προκαλέσουν κλιμάκωση της βίας.

Το τουρκικό πυροβολικό συνέχισε σήμερα να βομβαρδίζει για έκτη διαδοχική ημέρα θέσεις της κουρδικής πολιτοφυλακής στη βορειοανατολική Συρία, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 13 επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν με βαρύ πυροβολικό σε περιοχές που ελέγχονται από τις υπό τους Κούρδους Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις κοντά στη βορειοανατολική συριακή επαρχία Χασάκα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου, από τα μεσάνυχτα της 19ης Νοεμβρίου η Τουρκία έχει εξαπολύσει τουλάχιστον 47 αεροπορικές επιδρομές, 20 επιθέσεις με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και 3.761 επιθέσεις με πυρά πυροβολικού, όλμων και αρμάτων μάχης.

Χθες, Τετάρτη, ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η στρατιωτική επίθεση της χώρας του στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία είναι «μόνο η αρχή».

Πηγή: Reuters / Φωτογραφία αρχείου Reuters