Κατέλαβαν φυλάκιο στα σύνορα Ιράκ-Συρίας οι τζιχαντιστές

Μεθοριακό φυλάκιο στα σύνορα Ιράκ – Συρίας κατέλαβαν οι τζιχαντιστές μετά την αποχώρηση των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας.

Σύμφωνα με δηλώσεις τοπικών αξιωματούχων οι τζιχαντιστές κατέλαβαν σήμερα το πρωί το αλ Ουάλιντ, ένα μεθοριακό φυλάκιο μεταξύ του Ιράκ και της Συρίας μετά την αποχώρηση του στρατού και των συνοριοφυλάκων».

Το Ισλαμικό Κράτος είχε θέσει υπό τον έλεγχό του την Παρασκευή το μεθοριακό φυλάκιο Τάναφ από τη συριακή πλευρά των συνόρων. Πλέον η κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ έχει χάσει τον έλεγχο όλων των μεθοριακών φυλακίων της χώρας με εξαίρεση αυτών που βρίσκονται στα σύνορα με τον Λίβανο.
Οι ιρακινές κυβερνητικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο αλ Ουάλιντ υποχώρησαν προσωρινά προς το Τρέμπιλ, το μεθοριακό φυλάκιο στα σύνορα με τον Λίβανο, σύμφωνα πάντα με τον αστυνομικό.
«Δεν υπάρχουν στρατιώτες για την ασφάλεια του μεθοριακού φυλακίου», διευκρίνισε ο Σάαντ Τζάσεμ, αξιωματικός των συνοριοφρουρών, προσθέτοντας ότι πλέον το ΙΚ ελέγχει και τις δύο πλευρές των συνόρων.