Ακυρώθηκε ακόμα μια κοινή στρατιωτική άσκηση ΗΠΑ και Νότιας Κορέας

Οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα αποφάσισαν να ακυρώσουν ακόμα μια κοινή στρατιωτική άσκηση στην Κορεατική χερσόνησο εν μέσω διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιόνγιανγκ, ανέφερε το Πεντάγωνο σήμερα.

Η απόφαση για την αναστολή της άσκησης Vigilant Ace» που είχε προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο έρχεται μετά από συνάντηση μεταξύ του Αμερικανού Υπουργού Άμυνας Jim Mattis και του Υπουργού Άμυνας της Νότιας Κορέας Jeong Kyeong-doo αυτή την εβδομάδα.

Οι δύο ηγέτες ήθελαν «να δώσουν στη διπλωματική διαδικασία κάθε ευκαιρία να συνεχιστεί», δήλωσε η εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Το Πεντάγωνο είχε προηγουμένως ακυρώσει δύο κοινές ασκήσεις με τη Νότια Κορέα το καλοκαίρι, αφού ο Πρόεδρος Τραμπ τους χαρακτήρισε «δαπανηρούς» και «περιττούς» κατά τη διάρκεια συνομιλιών με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ον για την διαδικασία αποπυρηνικοποίησης του οπλοστασίου του.

Σε μια συνέντευξη Τύπου τον Αύγουστο, ο Mattis κατέστησε σαφές ότι ενώ οι ΗΠΑ ακυρώνουν σημαντικές ασκήσεις στο πλαίσιο «καλής πίστης», θα συνεχιστεί η κατάρτιση ρουτίνας για την ετοιμότητα των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας.

Πηγή: Washington Examiner