ALAS-C: Ο νέος πύραυλος της Σερβίας – ΦΩΤΟ – BINTEO

Η Σερβία έκανε τα αποκαλυπτήρια του νέου της πυραύλου ALAS-C, έναν εγχώρια σχεδιασμένο και κατασκευασμένο πύραυλο παράκτιας άμυνας πριν από περίπου μια εβδομάδα. Η απολάυψη έγινε στο πλαίσιο του εορτασμού  την ημέρα της Νίκης κατά τη διάρκεια της άσκησης Celik 2017 ( Steel 2017). Ο πύραυλος αυτός διαθέτει σύστημα καθοδήγησης μέσω τηλεοπτικής εικόνας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα janes.com, στο πεδίο βολής που παρουσιάστηκε, ο πύραυλος ALAS-C έπληξε ένα κινούμενο στόχο στα 12,5 χιλιόμετρα που σύμφωνα με τους κατασκευαστές του είναι η μισή απόσταση στην οποία μπορεί να χτυπήσει στόχους.

Η σερβική εταιρία EDePro που τον κατασκεύασε ανέφερε πως το βεληνεκές του θα αυξηθεί στα 50-60 χιλιόμετρα από τα 25 που είναι αυτή τη στιγμή.

Ο πύραυλος αυτός φτιάχτηκε με την προοπτική να αγοραστεί από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σημειώνεται ότι ο κύριος στόχος του πυραύλου αυτού είναι να καταστρέφει εχθρικά περιπολικά σκάφη. Ο αρχικός πύραυλος ALAS είχε κατασκευαστεί για να καταστρέφει τεθωρακισμένα, κέντρα ελέγχου και οχυρώσεις.

Bίντεο: H παρουσίαση του νέο πυραύλου