Αλεξάντερ Ταταρένκο: Ακόμη ένας Ρώσος ανώτατος αξιωματικός έπεσε θύμα των Storm Shadow/SCALP

Άλλον έναν ανώτατο αξιωματικό μετρά στις απώλειές της η Ρωσία, στον πόλεμο με την Ουκρανία. Πρόκειται για τον αντιστράτηγο Αλεξάντερ Ταταρένκο, διοικητή της μονάδας που βρισκόταν στην αεροπορική βάση Μπέλμπεκ, στην κατεχόμενη από τη Ρωσία χερσόνησο της Κριμαίας.

Το πλήγμα που επέφεραν στην αεροπορική βάση οι Ουκρανοί ήταν καλά προετοιμασμένο: την περασμένη εβδομάδα drones χτύπησαν εγκατάσταση ραντάρ στην χερσόνησο της Κριμαίας, «τυφλώνοντας» έστω μερικά την ρωσική αεράμυνα.

Ακολούθησε εκτόξευση πυραύλων Storm Shadow/SCALP που έπληξαν επιλεγμένους στόχους στην Κριμαία, ανάμεσα στους οποίους και η αεροπορική βάση Μπέλμπεκ.

Όπως αναφέρουν ρωσικοί λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Telegram, από τα ουκρανικά χτυπήματα «εκκαθαρίστηκαν» 10 Ρώσοι στρατιωτικοί, συμπεριλαμβανομένου του διοικητή της μοίρας αεροπορίας, αντιστράτηγου Αλεξάντερ Ταταρένκο.

Όπως αναφέρουν οι Ρώσοι μπλόγκερς, δύο πύραυλοι έπληξαν το διοικητήριο του 38ου Συντάγματος Μαχητικής Αεροπορίας και ένας άλλος πύραυλος χτύπησε στον σταθμό επικοινωνίας του αεροδρομίου.

Κατά τις ίδιες πηγές, σε αυτά τα χτυπήματα της Ουκρανίας παρατηρήθηκε μια αξιοσημείωτη αλλαγή τακτικής: οι πύραυλοι που εξαπέλυσαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ακολούθησαν μια «απροσδόκητη» διαδρομή, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς πέρασαν πάνω από την επιφάνεια της Μαύρης Θάλασσας.