Αλεξέι Μοσκαλιόφ: Συνελήφθη ο πατέρας που καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών για «δυσφήμιση του ρωσικού στρατού»

Ο Αλεξέι Μοσκαλιόφ, ένας Ρώσος πατέρας που καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών για «δυσφήμιση» του ρωσικού στρατού, και η φροντίδα της κόρης του οποίου ανατέθηκε στην πρόνοια, συνελήφθη μετά τη διαφυγή του από τον κατ΄οίκον περιορισμό που του είχε επιβληθεί, δήλωσε σήμερα στο Reuters ο δικηγόρος Ντμίτρι Ζαχβάτοφ.

«Συνελήφθη, ναι», δήλωσε ο Ζαχβάτοφ, χωρίς άλλες λεπτομέρειες. Το ρωσόφωνο ειδησεογραφικό μέσο ενημέρωσης SOTA ανέφερε νωρίτερα πως ο 54χρονος Μοσκαλιόφ συνελήφθη στο Μινσκ, την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, πιστού συμμάχου της Ρωσίας.

Ο Μοσκαλιόφ τράβηξε την προσοχή της ρωσικής αστυνομίας πέρυσι όταν η κόρη του Μάσα, 12 ετών τότε, ζωγράφισε στην τάξη της ένα αντιπολεμικό σκίτσο το οποίο έδειχνε ρωσικούς πυραύλους να κατευθύνονταν σε μια γυναίκα και ένα παιδί από την Ουκρανία.

Αργότερα του απαγγέλθηκε κατηγορία για δυσφήμηση των ένοπλων δυνάμεων της Ρωσίας σε σχέση με μια ξεχωριστή υπόθεση αντιπολεμικών σχολίων που φέρεται πως έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η υπόθεση είχε ευρεία απήχηση στη Ρωσία και στο εξωτερικό, ιδιαίτερα καθώς η Μάσα, 13 ετών σήμερα, χωρίστηκε από τον πατέρα της και οδηγήθηκε σε στέγη για παιδιά στις αρχές Μαρτίου. Ο Μοσκαλιόφ διέφυγε από τον κατ΄οίκον περιορισμό τις πρώτες πρωινές ώρες προχθές Τρίτη. Αργότερα την ίδια ημέρα, δικαστήριο τον καταδίκασε ερήμην σε φυλάκιση δύο χρόνων σε αποικία κρατουμένων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters