Αλεξέι Ναβάλνι: H Mόσχα ζήτησε την φυλάκισή του για ένα μήνα

Το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε από τον δικαστήριο, στο οποίο οδηγήθηκε σήμερα Αλεξέι Ναβάλνι, τη φυλάκιση του επικριτή του Κρεμλίνου για 30 ημέρες, έγραψε ο δικηγόρος του Ναβάλνι Ιβάν Ζντάνοφ σε ανάρτηση του στο twitter.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών, αναφερόμενη κατά την διάρκεια της δίκης στις πολυάριθμες παραβιάσεις από τον Ναβάλνι των όρων αναστολή της ποινής και τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις που είχε κοινοποιήσει στον ίδιο και τον δικηγόρο του, ζήτησε την φυλάκιση του Ναβάλνι για 30 ημέρες.

Οι δυτικές χώρες ζήτησαν από την Ρωσία να αφεθεί άμεσα ελεύθερος ο Ναβάλνι, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής στο αεροδρόμιο της Μόσχας, μόλις επέστρεψε από την Γερμανία, όπου νοσηλεύονταν από τον περασμένο Αύγουστο όταν δηλητηριάσθηκε με νευροτοξικό παράγοντας της οικογένειας «Νοβιτσόκ».

Η σύλληψη Ναβάλνι

Ο επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι οδηγήθηκε σήμερα εσπευσμένα σε δικαστική ακροαματική συνεδρίαση μέσα σε αστυνομικό τμήμα, μία ημέρα αφού συνελήφθη σε αεροδρόμιο της Μόσχας επιστρέφοντας στην πατρίδα του για πρώτη φορά αφότου δηλητηριάσθηκε το περασμένο καλοκαίρι.

Τα Ηνωμένα Έθνη και δυτικές χώρες κάλεσαν τη Ρωσία να απελευθερώσει αμέσως τον αντιπολιτευόμενο ηγέτη και μερικές χώρες ζήτησαν να επιβληθούν νέες κυρώσεις. Η Μόσχα τους είπε να κοιτάνε τη δουλειά τους.

Σε βίντεο μέσα από το αστυνομικό τμήμα, ο Ναβάλνι χαρακτηρίζει υπόδειγμα ανομίας την κίνηση αυτή των ρωσικών αρχών και καταφέρεται εναντίον του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, κατηγορώντας τον ότι πέταξε τον ποινικό κώδικα από το παράθυρο φοβισμένος.

Πηγές : Reuters, Novaya Gazeta, ΑΠΕ – ΜΠΕ