Αλεξέι Ναβάλνι: Σε κατ’οίκον περιορισμό ο αδελφός και η δικηγόρος του

Ρωσικό δικαστήριο έδωσε σήμερα εντολή να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, έως τις 23 Μαρτίου, ο αδερφός του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, Όλεγκ Ναβάλνι και η στενή συνεργάτιδά του και δικηγόρος του Ταμείου Αγώνα κατά της Διαφθοράς, Λιουμπόφ Σόμπολ, επειδή παραβίασαν του περιορισμούς που σχετίζονται με την πανδημία.

Η Σόμπολ συνελήφθη χθες μαζί με άλλα μέλη της ομάδας του Αλεξέι Ναβάλνι, μεταξύ των οποίων και ο αδερφός του Όλεγκ Ναβάλνι, ενόψει των επικείμενων διαδηλώσεων διαμαρτυρίας που έχουν προγραμματισθεί σε όλη την ρωσική επικράτεια για την απελευθέρωση του.

Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε χθες τον αδελφό του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι, μετά από έρευνα στο διαμέρισμα του αντιπολιτευόμενου πολιτικού στη Μόσχα, ανέφερε η ομάδα του.

Η σύλληψη του ακολουθεί επιδρομές της αστυνομίας στα γραφεία της ομάδας του Ναβάλνι στη Μόσχα και πολλές άλλες ιδιοκτησίες που συνδέονται με αυτόν.

Η ρωσική αστυνομία πληθαίνει τις έρευνες κατά του Ναβάλνι και των ανθρώπων του περιβάλλοντός του, κατήγγειλε η ομάδα του νωρίτερα σήμερα, λίγες ημέρες πριν από τις νέες συγκεντρώσεις που οργανώνονται κατά της ρωσικής εξουσίας.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters