Σκότωσαν ηγέτη από παρακλάδι της Αλ Κάϊντα οι ισραηλινοί

Ο παλαιστίνιος ηγέτης μιας θυγατρικής ομάδας της αλ-Κάιντα, σκοτώθηκε το Σάββατο μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που πραγματοποιήθηκε σε περιοχή κοντά στη λωρίδα της Γάζας, αναφέρει η Χαμάς και ιατρικές πηγές.
 
Ιατρικές μονάδες στην περιοχή της Γάζας δήλωσαν ότι ακόμα ένας αντάρτης σκοτώθηκε κατά την επιδρομή. Η μεταμεσονύχτια επίθεση είχε στόχο τους δύο άνδρες, οι οποίοι επέβαιναν σε μοτοσικλέτα στα βόρεια της πόλης Τζαμπαλίγια.
 
Όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς, το υπουργείο Εσωτερικών της Χαμάς, η ισλαμιστική ομάδα που ελέγχει τη λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε ότι ένας από τους άνδρες που σκοτώθηκαν ήταν ο Χίσαμ αλ-Σαεντνί, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι ο αρχηγός μιας ομάδας της Τζιχάντ, με την ονομασία Ταουχίντ.
 
Τον περασμένο χρόνο, μέλη που ταυτίζονται με την ομάδα Ταουχίντ και τη Τζιχάντ, απήγαγαν και σκότωσαν έναν ιταλό ακτιβιστή, τον Βιτόριο Αριγκόνι, στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση του Σαεντνί.
 
Η κυβέρνηση του Ισραήλ έχει δηλώσει ότι η θεωρεί τη Χαμάς υπεύθυνη για οποιεσδήποτε επιθέσεις πραγματοποιούνται στη λωρίδα της Γάζας, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο της ομάδας από το 2007.