Αλλαγή φύλου στην φυλακή για τον Μάνινγκ

Το αμερικανικό Πεντάγωνο εξετάζει τις εναλλακτικές λύσεις για τη μεταφορά του στρατιώτη Μπράντλεϊ Μάνινγκ που πλέον ονομάζεται Τσέλσι και έχει καταδικασθεί σε κάθειρξη 35 ετών για τη μεγαλύτερη διαρροή απορρήτων εγγράφων στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, σε πολιτική φυλακή όπου θα έχει τη δυνατότητα να υποβληθεί σε ορμονική θεραπεία για την αλλαγή φύλου.

Ο Μάνινγκ έλαβε τον Απρίλιο άδεια από αμερικανό δικαστή να αλλάξει το όνομά του από Μπράντλεϊ σε Τσέλσι. Είναι φυλακισμένη στο Φορτ Λίβενγουερθ του Κάνσας και έχει ζητήσει να υποβληθεί σε ορμονική θεραπεία.

Τα προβλήματα σεξουαλικής ταυτότητας που αντιμετωπίζει αναφέρθηκαν διεξιοδικά κατά τη διάρκεια της δίκης του.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του Πενταγώνου, ο υπουργός Αμυνας Τσακ Χέιγκελ έχει δώσει το πράσινο φως για τη μεταφορά των φυλακισμένων στρατιωτών σε πολιτικές φυλακές όπου θα έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν στις ορμονικές θεραπείες που θέλουν.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Στίβεν Γουόρεν, εκπρόσωπο του Πενταγώνου, δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση ειδικά για την περίπτωση Μάνινγκ.
«Οποια και να είναι η απόφαση που θα λάβουμε, θα συνδυάσουμε τις ιατρικές ανάγκες με την υποχρέωσή μας οι φυλακισμένοι να παραμείνουν στη φυλακή«, είπε.
Ενδεχόμενη μεταγωγή της Τσέλσι Μάνινγκ απαιτεί τη σύμφωνη γνώμη των ομοσπονδιακών αρχών που διαχειρίζονται τα σωφρονιστικά ιδρύματα, τονίζουν αξιωματούχοι του Πενταγώνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Μάνινγκ ζήτησε χάρη από τον Ομπάμα