Αλλάζουν το παιχνίδι οι ΗΠΑ μετατρέποντας Tomahawk! ΒΙΝΤΕΟ

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ έχει μετατρέψει με επιτυχία ενα πύραυλο τύπου Raytheon Tomahawk (TLAM) για να είναι σε θέση να χτυπήσει κινούμενο στόχο στη θάλασσα, σύμφωνα με το USNI News.

Σε δοκιμή που έγινε στις 27 Ιανουαρίου ανοικτά του Σαν Νίκολας στην Καλιφόρνια, το Πολεμικό Ναυτικό εκτόξευσε TLAM που στην συνεχεια καθοδηγήθηκε με βοήθεια απο ενα F / A-18E / F Super Hornet, στον κινούμενο στόχο. Οι πυραυλοι τύπου TLAM ειναι ικανοί να αλλάξουν πορεία κατα την διάρκεια της εκτόξευσης.

Διαβάστε: Δείτε την στιγμή που οι Αμερικανοί επιτέθηκαν με Τόμαχοκ -ΒΙΝΤΕΟ

Ο αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Μπομπ Γουορκ έδωσε τα συγχαρητήρια του για την πετυχημένη δοκιμή του πυραύλου. Ο ίδιος είπε ότι οι πύραυλοι ειναι ενα κομάτι μιας νέας στρατηγικής του Πενταγώνου στα πλαίσια μιας πρωτοβουλίας που εστιάζει στην έρευνα για νέα όπλα μεγάλου βεληνεκούς.

Πιθανότατα, δήλωσε ο Γουρκ, αυτη η επιτυχία να αλλάξει όλο το στρατιωτικό παιχνίδι και μάλιστα με ελάχιστο κόστος.

Οι TLAM χρησιμοποιούνται ήδη σε αποστολές έναντι στατικών στόχων. Με τη μετατροπή των TLAM σε πυραύλους ικανούς να χτυπήσουν θωρακισμένο πλοία στη θάλασσα, το Πολεμικό Ναυτικό καλύπτει ένα μεγάλο κενό στις οπλικές δυνατότητες του.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ

Οι πυραυλοι TLAM που εχουν μετραπεί θα έχουν δυνατότητα εκτόξευσης σχεδόν 1.000 ναυτικών μίλιων,κατι που σημαίνει οτι θα επιτρέψουν στις ΗΠΑ να διατηρήσουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων ναυτικών δυνάμεων. Μια απο τις πιο απειλιτικές εξελιξεις στον στρατιωτικό τομέα της Κίνας ειναι η ανάπτυξη προηγμένων πυραύλων Κρουζ. Ωστόσο, αυτοί οι πύραυλοι θα έχουν μόνο το μισό εύρος ενος TLAM, στην παρούσα κατάσταση όπως δείχνει το βίντεο, κατι που θα δώσει στις ΗΠΑ μεγαλύτερη δύναμη στο συγκεκριμένο στρατιωτικό κομμάτι.

Πηγή – Business Insider
Απόδοση/Επιμέλεια – OnAlert.gr