OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: Ο Έντι Ράμα αναγνωρίζει τον Φρέντι Μπελέρη ως εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας

21/12/2023 - 19:46
Ράμα
Share on FacebookShare on Twitter

Θετική εξέλιξη για την επίλυση του ζητήματος του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη θεωρείται το σκεπτικό της σημερινής απόφασης του αλβανικού δικαστηρίου και η αποδοχή του από τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας αναφέρει ότι «από την ανάγνωση της αιτιολογημένης απόφασης του Ειδικού Δικαστηρίου Διαφθοράς και Οργανωμένου Εγκλήματος σχετικά με την άρνηση της άδειας ορκωμοσίας στον εκλεγμένο δήμαρχο της Χειμάρρας», θεωρεί σημαντικό να επισημάνει τρία σημεία: «Η άρνηση της άδειας ορκωμοσίας υπό τις συνθήκες της προφυλάκισης από τη Γενική Διεύθυνση Φυλακών αποτελεί τελικά νομικά ορθή στάση. Ομοίως, η απόρριψη του αιτήματος από το Δικαστήριο είναι σαφώς διατυπωμένη και εύκολα κατανοητή».

Επίσης, σημειώνει πως το γεγονός ότι ο Φρέντι Μπελέρη παραμένει εκλεγμένος δήμαρχος της Χειμάρρας μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης και ότι μόνο η επίσημη απόφαση θα καθορίσει τη δυνατότητά του να ορκιστεί σε περίπτωση αθωότητας ή την αδυναμία του να συνεχίσει να είναι δήμαρχος σε περίπτωση ενοχής, είναι επίσης σαφώς διατυπωμένη και εύκολα κατανοητή.

From the reading of the reasoned decision of the special Court on Corruption and Organized Crime regarding the denial of the swearing-in permit for the elected mayor of Himara, I find it important to publicly highlight the following:

1. The denial of the swearing-in permit under…

— Edi Rama (@ediramaal) December 21, 2023

Περαιτέρω, ο Αλβανός πρωθυπουργός επισημαίνει ότι η «αναφορά του δικαστηρίου στο αδιέξοδο που προκλήθηκε από την προσωρινή συνέχιση των καθηκόντων του ηττημένου υποψηφίου, ενώ ο εκλεγμένος δήμαρχος παραμένει προφυλακισμένος και ο προηγούμενος δήμαρχος δεν έχει τη νομιμοποίηση να ηγηθεί του δήμου εν απουσία του νικητή, υπογραμμίζει σαφώς την ανάγκη επίλυσης του αδιεξόδου αυτού μέσω της διακοπής της θητείας του ηττημένου υποψηφίου, με βάση τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές για τη διασφάλιση των δημόσιων υπηρεσιών στον Δήμο Χειμάρρας».

Καταληκτικά, κατά τον Έντι Ράμα η αιτιολογημένη απόφαση του δικαστηρίου αποτελεί μια αδιαμφισβήτητη νομική επιβεβαίωση της «υπόθεσης Μπελέρη» ως ζήτημα δικαιοσύνης και όχι πολιτικής ή με οποιονδήποτε τρόπο σχετικό με τις αρχές της κεντρικής κυβέρνησης. Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι το σκεπτικό αυτής της απόφασης δημιουργεί θετική προϋπόθεση για την αντιμετώπιση του προαναφερθέντος αδιεξόδου.

Αρμόδια πηγή σημείωνε ότι το σκεπτικό της σημερινής απόφασης του αλβανικού δικαστηρίου επιβεβαιώνει ότι ο Φρέντι Μπελέρη εξελέγη δήμαρχος Χειμάρρας και ότι ο ηττηθείς υποψήφιος Γκόρο δεν μπορεί να συνεχίσει να ασκεί καθήκοντα δημάρχου. Η αποδοχή του σκεπτικού της απόφασης από τον Αλβανό πρωθυπουργό είναι σημαντικό βήμα στη διαδικασία μετάβασης εξουσίας στον Δήμο Χειμάρρας έως την ολοκλήρωση της εκκρεμούς δικαστικής διαδικασίας, υπογραμμίζουν.

Πηγή: AΠΕ – ΜΠΕ

Tags: ΑΛΒΑΝΙΑΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΕΙΜΑΡΡΑΣΕΛΛΑΔΑΕΝΤΙ ΡΑΜΑΦΡΕΝΤΙ ΜΠΕΛΕΡΗΣΧΕΙΜΑΡΡΑ

Related Posts

Ντόναλντ Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Το Ιράν μας κάλεσε και πάλι, θέλει διακαώς συμφωνία – Τα πυρηνικά η κύρια διαφωνία μας

13/04/2026 - 19:56
Κίνα - εκεχειρία
ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: «Απόλυτη προτεραιότητα» για το Πεκίνο η διατήρηση της εκεχειρίας μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ

13/04/2026 - 19:35
Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Όποιο ιρανικό σκάφος πλησιάσει την ζώνη αποκλεισμού θα εξολοθρευθεί

13/04/2026 - 17:51

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1986 περίπου εκατό αμερικανικά βομβαρδιστικά σφυροκοπούν περιοχές της Λιβύης

Τραμπ: Το Ιράν μας κάλεσε και πάλι, θέλει διακαώς συμφωνία – Τα πυρηνικά η κύρια διαφωνία μας

Κίνα: «Απόλυτη προτεραιότητα» για το Πεκίνο η διατήρηση της εκεχειρίας μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ

Η Τουρκία προκαλεί ξανά στο Αιγαίο με 4 παραβάσεις και 3 παραβιάσεις από μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Τραμπ: Όποιο ιρανικό σκάφος πλησιάσει την ζώνη αποκλεισμού θα εξολοθρευθεί

Πέτερ Μαγιάρ για Ουκρανία: Αποκλείεται η ένταξη στην ΕΕ μιας χώρας σε εμπόλεμη κατάσταση

Στενά του Ορμούζ: Σε ισχύ ο ναυτικός αποκλεισμός που επέβαλαν οι ΗΠΑ

Αθήνα προς Φιντάν: Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις, ούτε οφείλει εξηγήσεις σε κανέναν

Top News

Αλεξάνδρα Νίκα: Οι φωτογραφίες με τη φουσκωμένη της κοιλίτσα και με τον γιο της, Βασίλη

Δέσποινα Βανδή - Βασίλης Μπισμπίκης: Η πασχαλινή τους εξόρμηση στην Κρήτη και οι ηλιοθεραπείες στην παραλία

Άντζελα Δημητρίου: Η άγνωστη ιστορία γνωριμίας με τον Στηβ Κακέτση - Της είχε πει «θέλω να μιλήσουμε για να σε πάρω στο μαγαζί»

Άρης Μουγκοπέτρος: Το πρώτο μήνυμα του καλλιτέχνη μετά το βίντεο που έπαιζε κλαρίνο - «Μίλησε η ψυχή μου»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert