Αλβανία: Πυροβολισμοί και καταδίωξη ομογενή επειδή ύψωσε την ελληνική σημαία – ΒΙΝΤΕΟ

 Περιστατικό με πυροβολισμούς στο χωριό Βουλιαράτι της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία. Ομογενής ύψωσε τη γαλανόλευκη στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων για την 28η Οκτωβρίου. Αλβανοί αστυνομικοί κατέβασαν την ελληνική σημαία εξοργίζοντας τον Έλληνα ομογενή. Η αντίδρασή του, σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, ήταν να ανοίξει πυρ. Σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψή του.

Περιστατικό με πυροβολισμούς στο χωριό Βουλιαράτι της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, όπου ομογενής ύψωσε τη γαλανόλευκη στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων για την 28η Οκτωβρίου.

Στο σημείο έσπευσαν Αλβανοί αστυνομικοί οι οποίοι κατέβασαν την ελληνική σημαία, εξοργίζοντας τον Έλληνα ομογενή, ο οποίος, σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, άρχισε να πυροβολεί με καλάσνικοφ.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν o Katsifas Konstantinos πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών ή στον αέρα, ωστόσο οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι έβαλλε κατά ανδρών των αλβανικών ειδικών δυνάμεων (RENEA).

Ο ομογενής αναζητείται από την αλβανική αστυνομία, ενώ στο σημείο αναμένεται να μεταβούν και οι προξενικές αρχές προκειμένου να μεσολαβήσουν αν χρειαστεί.

Το Βουλιαράτι (αλβανικά: Bularat) αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Άνω Δρόπολης στη Βόρειο Ήπειρο, στη νότια Αλβανία. Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 350 μέτρων, απέχει 6 χιλιόμετρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα και υπάγεται στο νομό Αργυροκάστρου.


Facebook: Katsifas Konstantinos

Ενώ δημοσιεύθηκαν σχεδόν αμέσως πολλές φωτογραφίες από αλβανικά ΜΜΕ απ’ το σημείο της εμπλοκής, φωτογραφία περιπολικού που δέχθηκε σφαίρες δόθηκε με 2 ώρες καθυστέρηση στη δημοσιότητα.

Δεν υπάρχει καμία που να δείχνει το περιπολικό που υποτίθεται πως ο Βορειοηπειρώτης γάζωσε και έσπασε το τζάμι με σφαίρα από καλάσνικοφ.


Facebook: Katsifas Konstantinos

Τα ΜΜΕ δημοσίευσαν και την φωτογραφία του.

Όπως μεταδίδει το himara.gr, ο ομογενής έχει καταφύγει στο υδραγωγείο του χωριού και υπάρχει ανταλλαγή πυροβολισμών.

 



Πηγή himara.gr