Αμερικανικό ναυτικό: Νέος δορυφόρος δίνει νέες διαστάσεις στις επικοινωνίες του

Nέες αναβαθμισμένες δυνατότητες επικοινωνίας ανά τον κόσμο αποκτά το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό με τον νέο δορυφόρο επικοινωνιών MUOS  που εκτοξεύτηκε με πύραυλο από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ, της Φλόριντα.  

Η επιτυχής έναρξη λειτουργίας αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην παροχή ενισχυμένης δορυφορικών επικοινωνιών για το Πολεμικό Ναυτικό και το Υπουργείο Άμυνας (DoD),ανακοινώθηκε. 

Ο MUOS είναι ένα »επόμενης γενιάς»   σύστημα τακτικών δορυφορικών επικοινωνιών που σχεδιαστεί για να βελτιώσει σημαντικά  τις επικοινωνίες στις αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις που βρίσκονται σε κίνηση. 

Ο MUOS θα παρέχει στους στρατιωτικές χρήστες 10 φορές μεγαλύτερη χωρητικότητα επικοινωνιών μέσω του υφιστάμενου συστήματος με την 3G  τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένης της  ταυτόχρονης χρήσης  φωνής και δεδομένων, σε όλα τα περιβάλλοντα και τις καιρικές συνθήκες είτε βρίσκονται στην άλλη πλευρά του βουνού ή την άλλη πλευρά του κόσμου…

Ο MUOS έχει δηλαδή σχεδιαστεί για να υποστηρίξει τους χρήστες που απαιτούν μεγαλύτερη κινητικότητα, υψηλότερες ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων και βελτιωμένη επιχειρησιακή διαθεσιμότητα. 

Ο πρώτος δορυφόρος MUOS, που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2012 και έγινε αποδεκτός για επιχειρησιακή χρήση από την αμερικανική Διοίκηση  το Νοέμβριο, παρέχει υψηλής ποιότητας επικοινωνίες φωνής για τους χρήστες.
 
Το Πολεμικό Ναυτικό διαδραματίζει καίριο ρόλο στην εθνική προσπάθεια των ΗΠΑ για την παροχή  δορυφορικών επικοινωνιών για το Υπουργείο Άμυνας και άλλες αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες.