26.000 αμερικανοί στρατιωτικοί κακοποιήθηκαν σεξουαλικά σ΄ ένα χρόνο

Το αμερικανικό Πεντάγωνο υπολογίζει ότι 26.000 στρατιωτικοί κακοποιήθηκαν σεξουαλικά το 2012! Ο αριθμός είναι ανησυχητικός όπως και η αύξηση των περιστατικών που το 2010 ήταν 19.300.

Τα στοιχεία σχετικής μελέτης θα παρουσιαστούν τις ερχόμενες μέρες.

Τα ευρύματα της μελέτης αποδεικνύουν , όπως λένε οι επιτελείς του Πενταγώνου ότι “το πρόβλημα της σεξουαλικής παρενόχλησης και επίθεσης είναι πλέον μόνιμο και σοβαρό στις αμερικανικές ΕΔ”

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας του Πενταγώνου, μόνο το ένα στα 10 θύματα που κακοποιούνται σεξουαλικά τόλμησε να καταγγείλει το γεγονός,μέσα στο 2012.

Ένα ακόμη στοιχείο της έρευνας των αμερικανών δείχνει ότι ο αριθμός των ανδρών θυμάτων παραμένει σταθερός ενώ των γυναικών έχει αυξηθεί.

Έξαλλος ο Χέϊγκελ

Ο υπουργός Αμύνης των ΗΠΑ Τσακ Χέιγκελ δήλωσε σήμερα πως το Πεντάγωνο είναι «έξαλλο και αηδιασμένο» για τις αιτιάσεις που εκφράσθηκαν για πιθανολογούμενο σεξουαλικό επεισόδιο από τον ίδιο τον επικεφαλής του γραφείου κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης της Πολεμικής Αεροπορίας. Μολαταύτα, ο Χέιγκελ απέρριψε την πρόταση που διατυπώθηκε από ορισμένους βουλευτές για να αφαιρεθούν από τον στρατιωτικό ποινικό κώδικα τα σεξουαλικά παραπτώματα, υποστηρίζοντας πως κάτι τέτοιο «θα εξασθενούσε το σύστημα».