«Ανέβηκαν» οι εντάσεις στη Βαλτική: Ρωσικό μαχητικό Su-27 αναχαίτισε σουηδικό κατασκοπευτικό

Ανέβηκαν οι «εντάσεις» σήμερα στους αιθέρες κοντά στα ρωσικά σύνορα, αφού ένα μαχητικό αεροσκάφος της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας αναχαίτισε ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας της Σουηδίας.

«Ένα μαχητικό αεροσκάφος τύπου Su-27 αναχαίτισε ένα σουηδικό αεροσκάφος αναγνώρισης τύπου Gulfstream πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα, δήλωσε ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας σε δημοσιογράφους σήμερα.

«Ένας εναέριος στόχος που προσέγγιζε τα ρωσικά σύνορα στη Βαλτική εντοπίστηκε από τα ελεγκτικά συστήματα του ρωσικού εναέριου χώρου. Αμέσως ένα μαχητικό αεριωθούμενο αεροσκάφος τύπου Su-27 από την Πολεμική Αεροπορία της χώρας απογειώθηκε για να αναχαιτίσει τον στόχο», ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας.

Το μαχητικό αεροσκάφος «προσέγγισε το αντικείμενο σε ασφαλή απόσταση, το αναγνώρισε ως κατασκοπευτικό αεροσκάφος τύπου Gulfstream από τη σουηδική Πολεμική Αεροπορία που πραγματοποιούσε πτήση με τον αναμεταδότη του απενεργοποιημένο».

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι μετά από αυτό το σουηδικό αεροπλάνο πέταξε μακριά από τα ρωσικά κρατικά σύνορα, ενώ το μαχητικό αεροσκάφος Su-27 επέστρεψε στη βάση του.

Ο ρωσικός στρατός δημοσιοποιεί τακτικά τα στατιστικά στοιχεία σχετικά με το πόσο συχνά ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη αναχαιτούν ή συνοδεύουν ξένα στρατιωτικά αεροσκάφη κοντά στα ρωσικά σύνορα. Ωστόσο, συνήθως δεν καθορίζουν τις περιστάσεις.

Πηγή: TASS