Αντιτρομοκρατικές ασκήσεις Ρωσίας-Ιταλίας

Σε δασώδη περιοχή, στο ιταλικό φυσικό πάρκο Φάνες, εξελίσσεται  η κύρια φάση των ρωσο-ιταλικών αντιτρομοκρατικών ασκήσεων με κομμάντος- ανιχνευτές.Οι  »κατασκοπευτιές» ομάδες ανιχνευτών ασκουμένων θα  κάνουν έρευνα διάρκειας 3 ημερών  σε ορεινές  περιοχές,οι οποίες  με βάση το σενάριο, ελέγχονται από τρομοκράτες που πρέπει να »ξετρυπώσουν».

Από ρωσικής πλευράς έχει μεταβεί ομάδα 100 στρατιωτικών από την 34η Ορεινή ΜηχανοκίνητηΤαξιαρχία. Οι Ιταλοί χρησιμοποίησαν κατασκοπευτική ομάδα του 4ου Ορεινού Αποβατικού Συντάγματος.

Tα τμήματα από τις δύο χώρες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα στον τόπο της διεξαγωγής της κύριας  φάσης των ασκήσεων και στη συνέχεια προωθήθηκαν μέσω διάφορων διαδρομών στην περιοχή της πραγματοποίησης των επιχειρήσεων αναγνώρισης-αναζήτησης. Στα αρχικά στάδια αυτών των ασκήσεων οι ανιχνευτικές ομάδες έκαναν  προπαρασκευαστικές ασκήσεις ξεχωριστά. Οι ασκήσεις θα διαρκέσουν ως τις 21 Σεπτεμβρίου.Ο στόχος των ασκήσεων είναι η ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των χώρων. Πέρυσι, οι κοινές ασκήσεις ανιχνευτών-καταδρομέων των δύο χωρών διεξήχθηκαν στο Βόρειο Καύκασο της Ρωσίας.