Απασφάλισε ο Ναύαρχος McRaven κατά του Τραμπ: «Είσαι απειλή για το Σύνταγμα»

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ επιτέθηκε στον Ναύαρχο ε.α. William McRaven χαρακτηρίζοντας τον ως «οπαδό της Χίλαρι Κλίντον» κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο Fox News που προβλήθηκε την Κυριακή.

«Θα ήταν ωραίο αν είχαμε εξουδετερώσει τον Οσάμα Μπιν Λάντεν πολύ νωρίτερα», παραπονέθηκε ο Τράμπ.

McRaven, πρώην Πεζοναύτης, ο οποίος ήταν επικεφαλής του ανθρωποκυνηγητού που οδήγησε στην εξουδετέρωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν, απάντησε στην επίθεση που δέχθηκε από τον Πρόεδρος Τραμπ με δήλωση που έστειλε στο CNN την Κυριακή.

«Δεν υποστήριξα την Χίλαρι Κλίντον ή κάποιον άλλο», είπε. «Είμαι θαυμαστής του Προέδρου Obama και του Προέδρου George W. Bush, τους οποίους αμφότερους υπηρέτησα.»

«Θαυμάζω όλους τους προέδρους, ανεξάρτητα από το πολιτικό κόμμα από το οποίο προέρχονται, που υποστηρίζουν την αξιοπρέπεια του γραφείου και που χρησιμοποιούν το αξίωμα τους για να ενώσουν το έθνος σε δύσκολες στιγμές», συνέχισε.

«Υποστηρίζω το σχόλιό μου ότι η επίθεση του προέδρου στα ΜΜΕ είναι η μεγαλύτερη απειλή για τη δημοκρατία μας», πρόσθεσε. «Όταν υπονομεύετε το δικαίωμα του λαού στην ελευθεροτυπία και την ελευθερία του λόγου και έκφρασης, απειλείτε το Σύνταγμα και όλα αυτά τα οποία αυτό αντιπροσωπεύει».

Με πληροφορίες από The Hill