«Απασφάλισε» ο Ναύαρχος McRaven κατά του Τραμπ

 Απασφάλισε κατά του Αμερικανού Προέδρου Τραμπ, ο ειδικοδυναμίτης Ναύαρχος McRaven χρησιμοποιώντας βαρύτατους χαρακτηρισμούς, με αφορμή την απόφαση του Λευκού Οίκου να ανακαλέσει την διαβάθμιση του πρώην διευθυντή της CIA John Brennan.

Ο άνδρας που επέβλεψε την επιδρομή εναντίον τον ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν έγραψε μια σκληρή κριτική κατά του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με αφορμή την απόφαση του Λευκού Οίκου να ανακαλέσει την διαβάθμιση του πρώην διευθυντή της CIA John Brennan.

Σε άρθρο που δημοσίευσε την Πέμπτη η Washington Post, ο, εν αποστρατεία πλέον, Ναύαρχος του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού William McRaven, πρώην αξιωματικός των NAVY SEALS των ΗΠΑ και διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ, περιέγραψε τον Brennan ως «έναν από τους καλύτερους δημόσιους λειτουργούς».

«Είναι ένας άνθρωπος ασυναγώνιστης ακεραιότητας, του οποίου η ειλικρίνεια και ο χαρακτήρας δεν αμφισβητήθηκαν ποτέ, εκτός από εκείνους που δεν τον γνωρίζουν».

Την Τετάρτη, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι θα ανακαλέσει την διαβάθμιση του Brennan, αναφέροντας την «ακανόνιστη συμπεριφορά» του και αμφισβητώντας την «αντικειμενικότητα και την αξιοπιστία του».

«Οι ψευδείς δηλώσεις και πρόσφατη συμπεριφορά του κ. Brennan, που χαρακτηρίζεται από ολοένα και πιο φρενήρη σχόλια, είναι εντελώς ασυμβίβαστη με την πρόσβαση στα πιο απόρρητα μυστικά του Έθνους και διευκολύνει τον ίδιο τον στόχο των αντιπάλων μας, που είναι να σπείρουν διχόνοια και χάος», δήλωσε η δήλωση του Λευκού Οίκου .

Ο Brennan, ο οποίος είχε επικρίνει την κυβέρνηση Τραμπ πριν από την απόφαση του Λευκού Οίκου, δήλωσε ότι η κίνηση ήταν «μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας από τον κ. Τραμπ να καταστείλει την ελευθερία του λόγου και να τιμωρήσει τους επικριτές του».

Ο McRaven φάνηκε να συμφωνεί με τον Brennan στο σύντομο, αλλά καυστικό άρθρο του.

«Ως εκ τούτου, θεωρώ ότι είναι τιμή να ανακαλέσετε και την δική μου διαβάθμιση, ώστε να μπορώ να προσθέσω το όνομά μου στη λίστα των ανδρών και γυναικών που μίλησαν εναντίον της Προεδρίας σας», γράφει ο McRaven.

Ο McRaven συνέχισε περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά ενός καλού ηγέτη. Συγκεκριμένα είπε ότι «ήλπιζε» ότι ο Τραμπ θα τα ενσάρκωνε όταν γινόταν πρόεδρος.

«Ένας καλός ηγέτης θέτει το παράδειγμα για τους άλλους», δήλωσε ο McRaven. «Ένας καλός ηγέτης τοποθετεί πάντοτε την ευημερία των άλλων πάνω από τον εαυτό του».

«Η ηγεσία σας, ωστόσο, έχει δείξει λίγα από αυτά τα χαρακτηριστικά», δήλωσε ο McRaven. «Μέσα από τις ενέργειές σας, μας ντροπιάσατε στα μάτια των παιδιών μας, μας ταπεινώσατε στην παγκόσμια σκηνή και, το χειρότερο από όλα, μας διαιρέσατε ως έθνος».

Πηγή Aol.co.uk